DTO Başkanı Özer’den ambalaj atıkları uyarısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer cam, plastik, metal, kâğıt-karton, ahşap, tekstil ürünü, kompozit gibi ambalajları üretenler, ithal edenler, piyasaya süren ve tedarikçi kon.

Google Haberlere Abone ol
DTO Başkanı Özer’den ambalaj atıkları uyarısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer cam, plastik, metal, kâğıt-karton, ahşap, tekstil ürünü, kompozit gibi ambalajları üretenler, ithal edenler, piyasaya süren ve tedarikçi konumunda olanların, 1 Nisan 2014 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirimde bulunması gerektiğini söyledi.
Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nin 1 Ocak 2005 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Özer, “Yönetmelik, ambalaj atıklarının üretiminden başlayarak kullanımı sonucunda oluşan tüketim atıklarının toplanması, geri kazanılması ve bertarafına kadar olan aşamalarda ambalaj üreticilerine, ambalajlı ürünü piyasaya sürenlere, ithal edenlere, belediyelere, satış noktalarına ve tüketicilere çeşitli yükümlülük ve sorumluluklar verilmiştir.” dedi.

Söz konusu yönetmelik kapsamındaki bütün firmaların kullanıcı kodu ve şifre alarak bildirimde bulunması gerektiğini belirten DTO Başkanı Özer, şunları söyledi: “Firmaların kayıt altına alınabilmesi, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla ambalaj üreticisi, piyasaya süren ve tedarikçi, üretici olmayıp piyasaya sürenlere ambalaj tedarik edenlerle piyasaya sürenler adına fason üretim yapan konumunda olanların 1 Nisan 2014 tarihine kadar bildirim yapmaları gerekiyor. Kullanıcı kodu ve şifre almayan veya olduğu halde internet ortamında bildirim yapmayan firmalara, 2872 Sayılı Çevre Kanunu’na göre 10 bin 553 TL idari yaptırım uygulanacağı ifade edilmiştir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için üyelerimizin mutlaka bildirimde bulunmalarını hatırlatıyoruz.” CİHAN

Yorumlar