DSP'nin en genç belediye başkan adayı bir kadın

Demokratik Sol Parti (DSP) ülkenin en genç belediye başkan adayını Ankara'nın Polatlı İlçesinden gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'nin en genç belediye başkan adayı bir kadın

Demokratik Sol Parti (DSP) ülkenin en genç belediye başkan adayını Ankara'nın Polatlı İlçesinden gösterdi. 25 yaşındaki Sultan Avcı ilçenin Belediye başkan adayı oldu. Avcı, ilçede seçim çalışmalarına start verdi.

Ailesinin desteği ile aday olduğunu anlatan DSP Polatlı Belediye başkan adayı Sultan Avcı, ilk kez bir siyasi deneyim yaşayacağını dile getirdi. Avcı, eşinin ve ailesinin koyu bir DSP'li olduğunu, onların ısrarları ile aday olduğunu belirtti.

İlçede tek kadın aday olmanın kendisi için bir avantaj olduğunu vurgulayan Sultan Avcı, "Şimdiye kadar hep erkekler aday olmuş. Polatlı’ya farklı bir gözle bakılması lazım. Polatlı’ya bayan eli şart." dedi. Avcı, kendisinin görenlerin ilk önce şaşırdığını daha sonra cesaretinden dolayı tebrik ettiklerini kaydetti.

Demokratik Sol Parti Polatlı İlçe Başkanı Anıl Tezcan ise adaylarını belirlerken ‘emekten gelen, halkın içinde olan, müteahhit olmayan’ kriterlerini ilke edindiklerini bu doğrultuda Sultan Avcı’yı partilerinin Belediye başkan adayı olarak gösterdiklerini ifade etti.

Tezcan, “Bir siyasetçi seçimde para harcıyorsa harcadığı parayı seçimden sonra çıkarıyor. Sultan Hanım gibi örnekler çoğalırsa ülkemiz için bir şanstır. Kendi cebini düşünen değil halkın içinden gelip de halkın cebini düşünen birisidir. Kendisi tam bir emekçidir. Asgari ücretle de çalışmıştır. Halkın zorluklarını da çok iyi bilir. Asgari ücretle yaşanılmayacağını bildiği için taliptir. Zengin belediye başkan adaylarını iyi biliyoruz para saçıyorlar. Ya da çevresinde ki zengin insanlar para saçıyor. Bizim öyle şansımız yok halkın içinden gelen birisiyiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar