DSP’nin Çankaya Köşkü adayı Masum Türker

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, 20 milletvekilinin imzasını almaları halinde, ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde DSP Genel Başkanı Masum Türker’i Cumhurbaşkanlığı’na...

Google Haberlere Abone ol
DSP’nin Çankaya Köşkü adayı Masum Türker

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, 20 milletvekilinin imzasını almaları halinde, ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde DSP Genel Başkanı Masum Türker’i Cumhurbaşkanlığı’na aday göstereceklerini söyledi.

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, DSP Genel Başkanı Masum Türker’i aday göstermek istediklerini belirterek “Masum Türker, bilgisi, birikimi, deneyimi ile daha önce bulunduğu görevlerden alnının akıyla çıkan bir insan. Türkiye’de Cumhurbaşkanı olmayı hak eden nadir insanlardan birisi. O nedenle biz DSP olarak, bizim gibi düşünen insanların da genel başkanımıza ve onun bilgi birikimine, taşıdığı değerlere sahip çıkacağına, ülkemizi en iyi şekilde, hak adalet, özgürlükleri temsil edeceğine inandığımız için bu görüşteyiz. Bunun TBMM tarafından da desteklenmesini, milletvekillerinin kendisini aday göstermesini bekliyoruz.” dedi.

    DSP İzmir İl Başkanlığı görevini yürütürken, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde il başkanlığı görevinden ayrılarak Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Selçuk Karakülçe, İzmir İl Başkanlığı görevine yeniden atandı. Partisinin il başkanları toplantısına katılan Selçuk Karakülçe, parti olarak yılmadan kararlılıkla yollarına devam edeceklerini kaydetti.

    İl Başkanı Selçuk Karakülçe, Türkiye’nin yeniden şekillendiğini ifade ederek “Türkiye’nin DSP’ye ihtiyacı var. Yerel seçimlerde, tüm imkansızlıklara rağmen bu işin parasız da olabileceğini gösterdik. 20 milletvekilinin imzasını alabilirsek genel başkanımız Masum Türker’i Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı göstermek için karar aldık.” diye konuştu.

    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak. Birinci turda Cumhurbaşkanı seçilemezse 24 Ağustos’ta Türkiye Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için bir kez daha sandık başına gidecek. CİHAN

Yorumlar