DSP'li Çakal: Toplumu şekillendiren ana gücün kadınlar olduğu unutulmamalı

Demokratik Sol Parti(DSP) Alanya Belediye başkan adayı Zeynep Çakal, anne şefkat ve merhametinin mahalli yönetimlerde varlığını göstermesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Çakal: Toplumu şekillendiren ana gücün kadınlar olduğu unutulmamalı

Demokratik Sol Parti(DSP) Alanya Belediye başkan adayı Zeynep Çakal, anne şefkat ve merhametinin mahalli yönetimlerde varlığını göstermesi gerektiğini söyledi. Kadınların toplumun her alanında söz sahibi olabilmesi için başta siyaset olmak üzere aktif görev alması gerektiğini belirten Zeynep Çakal, toplumu şekillendiren ana unsurun kadın olduğunun hiç bir zaman unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Çakal, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Alanya'nın belde ve köylerinde çalışmasını sürdürüyor. Geçen yıl 242 kadının şiddete bağlı hayatını kaybetmesinin üzüntü verici olduğunu belirten Çakal, kadınların susturulduğu toplumların Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği 'Muassır medeniyetler seviyesinin' yakalayamayacağını söyledi. Kadının başta anne olarak bir güç olduğunu anlatan Çakal, kadınların aktif siyasette yer alması ve destek olmasında en güzel örneğin merhum onursal başkanları Bülent Ecevit ile hayatta olan kıymetli eşi Rahşan Ecevit olduğunu ifade etti.

30 Mart mahalli seçimlerin projelerin konuşulduğu şenlik havasında geçmesi gerekirken bir anda iktidar eliyle referanduma büründürüldüğünü anlatan Çakal, "Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Lanetliyoruz. Toplumu şekillendiren ellere vurulmaz; o eller sadece öpülür. Maalesef ülkemizde kadın şiddetine bağlı ölümler yüreğimizi burkuyor. Yerel yönetimlerin altyapı ve üstyapı hizmetleri yanı sıra toplumun en küçük birimi aileyi de korumak zorunda. Kadınların toplumun her alanında aktif bir şekilde yer alması için imkan hazırlanmalı. 10 sonra yapılacak olan mahalli seçimde seçilmem halinde Alanyalı tarihi ve kültürel değerlerini hazırladığımız projelerle yerelden ulusala taşıyacağız. Kadınlara yönelik mesleki kurslar açacağız. Kadınlarımızın ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin satılmasına öncü olacağız." diye konuştu. Çakal, DSP'nin 19 ilçeden 7'sinde kadın belediye başkan adayı olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar