DSP ile Anadolu Partisi İttifak Yapıyor

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'ı ziyaret etti ve ittifak için adımlar atacaklarından bahsetti.

Google Haberlere Abone ol
DSP ile Anadolu Partisi İttifak Yapıyor

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Partisi'ni ziyaretinde ittifak için adımlar atacaklarını söyledi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'ı ziyaret etti.

Parti umumi merkezindeki ziyaretin arkasından yaptığı izahatda Türker, Türkiye'nin bir değişim süreci yaşadığını ve bu sürecin 7 Haziran seçimlerinden sonra koordinatları belirgin olmayan bir yere doğru yöneleceğini iddia etti.

'TÜRKİYE'NİN SOL İKTİDARA İHTİYACI VAR'

Türker, seçimin sonucunun, Türkiye'nin kaderini değiştireceğini ileri sürerek, ülkenin, öteden bu güne bir sol yönetime gereksinimi olduğunu savundu.

'CHP TEKLİFİMİZİ KABUL ETMEDİ'

İnsanları birleştirebilmek için platform oluşturulması gerektiğini anlatım eden Türker, solda birlik için CHP'ye teklif götürdüklerini, lakin CHP'nin böyle bir harekete öncülük yapma isteği göstermediğini kaydetti.

'KARARSIZLAR BİRLEŞMELİ'

Seçim öncesinde DSP'nin solda birlik platformu ismi altında bir beraberlik fikri olduğunu anlatım eden Masum Türker, 'Şu anda kararsız olduğunu anlatım eden 12.5 milyonluk bir kitle var. Bu seçmenler bir arayış içindeler. Soldaki bütün partileri bir araya getirerek, merkezde orta sınıfa hitap eden bir oluşum düşüncesindeyiz. Bu platformda her parti kendi adıyla temsil edilecek. Bir manada Yunanistan'daki Syriza modelini öngörüyoruz. Önerimiz DSP ve Anadolu Partisi'nin bu platformun başını çekmesidir' diye konuştu.

'HEDEFİMİZ İKTİDAR OLMAK'

Ülkenin istikbaline ilişkin endişe duyan her insanın önerilerinin kıymetli olduğunu anlatım eden Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan ise, 'Sayın Türker'in önerisi de bizim için değerlidir. Bu arayışa ilişkin talebi yetkili arkadaşlarımız ve kurullarımızla değerlendirerek temaslarımızı sürdüreceğiz.' dedi. Bir matbuat mensubunun 7 Haziran'daki hedeflerine ilişkin sorusunu da cevap veren Tarhan, 'Seçime giren her partinin maksadı elbette iktidar olmaktır. Bizim de gayemiz iktidar. Her süre söylediğim bu şeklinde barajları yıkmak gerektiğini düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar