DSP adayı Gündoğdu:Kenan Evren'in 82 Anayasası'na muhtaç hale geldik

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, 12 Eylül Anayasa değişikliğinde kazanılan demokratik hakların AKP hükümetinin yolsuzluk ve rüşveti örtbas etmek için yürütme eliyle yok ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSP adayı Gündoğdu:Kenan Evren'in 82 Anayasası'na muhtaç hale geldik

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, 12 Eylül Anayasa değişikliğinde kazanılan demokratik hakların AKP hükümetinin yolsuzluk ve rüşveti örtbas etmek için yürütme eliyle yok ettiğini söyledi.
Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Manavgat'ın Çardak köyünde seçim çalışması yaptı. Köyde evleri ziyaret eden Gündoğdu, 19 gün sonra yapılacak mahalli seçimin önemini anlattı.
AKP hükümetinin, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yürütmenin yargıyı kuşatmasıyla ülkeyi her alanda karanlığa sürüklediğini savunan Gündoğdu, sistemin tıkandığını ve bu bağlamda sistemin açılmasında 30 Mart mahalli seçiminin tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.
İktidarın, bundan 4 yıl önce 'ileri demokrasi' ve sivil anayasa yapacağız vaadiyle sandıktan yüzde 58'le 'evet' aldığını hatırlatan Gündoğdu, iktidarın yetki gaspı yaparak Anadolu insanının hakkının bizzat yürütme eliyle yok edildiğini iddia etti.
Ülkenin bugün en önemli sorununun işsizlik, ekonomik dar boğaz değil 'hukuksuzluk' olduğunu aktaran Gündoğdu, insanların aç susuz yaşayabileceğini ama;asla hukuksuz yaşamayacağını ifade etti.
İleri demokrasi ve 'üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne' geçeceğiz diyenlerin 17 Aralık sonrası yargı üzerinde yaptıkları operasyonla 12 Eylül askeri darbesinin mimarı Kenan Evren'in 1982 Anayasası'na muhtaç hale geldiğinin ileri süren Gündoğdu, "Ülkemizde maalesef 85 gündür hukuk yok. Hukuksuzluk ise dizboyu. AKP hükümeti 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayını örtbas etmek ve konuyu farklı göstermek için yürütme marifetiyle yargıyı kuşatma altına aldı. Referandum sonrası oluşturulan HSYK, iktidar eliyle darbe yapılarak Adalet Bakanlığı'nın memuriyeti haline getirildi. Başbakan Erdoğan sabah kalkıyor paralel devlet diyor, akşam yatıyor pararel devlet diyor. Millet, bakan çocuklarının evindeki ayakkabı kutularına da mı parayı paralel devlet koydumu diye soruncada susuyorlar. AKP hükümeti 17 Aralık'ta çöktü. Bu çökmeyi 30 Mart'ta milletimiz sandıkta tescilleyecek. Milletimiz 17 Aralık'ta tuzun koktuğunu ve balığın baştan koktuğunu gördü. " diye konuştu.
Gündoğdu, iktidarın, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayının üstünü örtbas etmek ve toplumda farklı algı oluşturmak için bize oyun oynandı diyerek Hizmet Hareketi'ne haşhaşi, örgüt, in, ur, habis ur, sülük ve paralel devlet sözleriyle iftira atıldığını kaydetti.
Bu tür kötü söz ve iftiranın tek hedefinin yüksek sesle bağırılarak 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluğunu örtmek olduğunu savunan Gündoğdu, "Ülkemiz ne acıdır ki bir cüzdanı ve çantası çalınsa 'hırsız var ' diye bağıramayacak hale geldi. Ne acıdır ki evlerinde ayakkabı kutularında para çıkan bakan çocukları serbest bırakıldı. Bir avukatım ama;ülkemizdeki hukuksuzluk içler açısı. Gerçekten ülkemiz şu haliyle dünyaya rezil oldu. Oturup halimize ağlamamız lazım. Çünkü ülkemiz Kenan Evren'in silahların gölgesinde hazırladığı 1982 Anayasa'sına muhtaç hale geldi. İleri demokrasi ve sivil anayasa diyerek iktidara gelenler 17 Aralık'ta sivil darbe yaparak ülkeyi karanlığa sürüklediler. 30 Mart seçimleri karanlıktan ülkeyi aydığıa çıkarmada birinci basamaktır. Onun için çok önemli bir seçim. " ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar