DSİ, sulama göleti için muhtarlardan talep bekliyor

Tarımsal üretim ve verimliliğin artması için DSİ Erzurum Bölge Müdürlüğü, sorumluluk bölgesindeki köylere ücretsiz küçük çaplı sulama göletleri yapmak için muhtarlardan talep bekliyor. DSİ Erzurum Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
DSİ, sulama göleti için muhtarlardan talep bekliyor

Tarımsal üretim ve verimliliğin artması için DSİ Erzurum Bölge Müdürlüğü, sorumluluk bölgesindeki köylere ücretsiz küçük çaplı sulama göletleri yapmak için muhtarlardan talep bekliyor.

DSİ Erzurum Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu, köylülerin sulama barajlarını yaptıklarını ifade etti. İl genelinde 5 köye sulama amaçlı küçük gölet yaptıklarını dile getiren Çapkınoğlu, talep olması halinde bütün köylere ücretsiz gölet yapacaklarını açıkladı. Tarımsal üretim ve verimliliğin artışında suyun önemli yeri olduğuna vurgu yapan Çapkınoğlu, bu amaçla köylere küçük çaplı sulama göletleri yapmak istediklerini kaydetti. 40 ile 150 hektar arasındaki arazileri sulayacak sulama göletlerini kurumsal görev olarak yaptıklarına değinen DSİ Bölge Müdürü bu amaçla köy muhtarmlarından talep beklediklerini dile getirdi.

Mevcut 55 sulama amaçlı gölet projelerinin bulunduğuna dikkat çeken Sebahattin Çapkınoğlu, "Muhtarlarımızı bekliyoruz. Köylümüzün tarımsal üretim ve verimliliğini artırmasını istiyoruz. Muhtarlar gelip gölet talebinde bulunsunlar, biz de programa alıp bu hayati öneme sahip projelerimizi uygulamaya geçirelim. Şu anda 5 köyde küçük çaplı gölet yapıyoruz. Bu sayı bölgemiz için çok yetersiz. Devletin imkanlarını sonuna kadar çiftimiz ve köylümüz için kullandırmak istiyoruz." dedi.

DSİ Bölge Müdürü, büyük çaplı sulama barajlarının ise ücretli olduğunu ve bunun da sulama birliklerinden tahsil edildiğine işaret etti. Sulama gölet ve barajların bulundukları bölgeye canlılık kazandırdığına dikkat çeken Çapkınoğlu, şunları ekledi: "Büyük barajların yatırım bedellerini sulama birliklerinden tahsil ediyoruz. Küçük göletleri ücretsiz yapıyoruz. Baraj ve göletler bulundukları bölgeye canlılık kazandırıyor. Tarımsal üretim artış gösteriyor. Bu sayede ekonomik girdisi yükselen çiftçi ve köylü toprağını terk etmiyor. Göçün önlenmesinde baraj ve göletler önemli etken. Çünkü bölgemiz kaliteli göç veriyor ve kalitesiz göç alıyor. Sulama göletlerinin sayısının fazla olması bölgemiz ve ilimiz için hayati önem taşıyor." CİHAN

Yorumlar