Dr. Kandemir: Ani hava değişiklikleri ölüme sebep olabiliyor

Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Çağlayan Kandemir, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşlerin, kalp damarlarında meydana gelen büzüşmelere sebep olduğunu, bu büzüşmenin de ölümle sonuçlanabilecek kalp hastalıklarına yol açtığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dr. Kandemir: Ani hava değişiklikleri ölüme sebep olabiliyor

Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Çağlayan Kandemir, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşlerin, kalp damarlarında meydana gelen büzüşmelere sebep olduğunu, bu büzüşmenin de ölümle sonuçlanabilecek kalp hastalıklarına yol açtığını söyledi. Son günlerde meydana gelen hava sıcaklıklarındaki ani değişmelerin, kişinin biyolojik ritminde değişikliklere yol açtığını ifade eden Kandemir, havaların soğumasıyla birlikte baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk gibi belirtiler oluştuğunu, bununla birlikte de soğuk algınlığı, bronşit ve grip gibi pek çok hastalığın ortaya çıktığını belirtti.

Uzm. Dr. Kandemir, yaptığı açıklamada, “Soğuk havalarda kalp damarlarında meydana gelen büzüşmeler, özellikle yaşlılarda kalp ve damar hastalıklarına neden olurken şeker hastası ve böbrek yetmezliği olan kişilerde sıcaklıkta yaşanan düşüşler, ritm bozukluğu ve kalp yetmezliğine yol açabiliyor. Soğuk havalarda dışarıya hazırlıksız çıkıldığında, hava şartlarına uygun giyinilmediği takdirde de kalp krizi ve ölümler artıyor.” dedi. Soğuk havalardan korunmak için beslenmenin önemli olduğunu vurgulayan Kandemir, yüksek enerji veren karbonhidratlı gıdalar yenmesi gerektiğini söyledi. Hasan Çağlayan Kandemir, “Soğuk havalarda sıcak içecekler içerek vücudunuzun susuz kalmasını önleyin. Eğer sıvı tüketmezseniz vücudun susuz kalması, kanın pıhtılaşmasını kolaylaştıracaktır. Bu da kalp krizi ve felçlere zemin hazırlar.” şeklinde konuştu. Soğuk havaların en çok yalnız yaşayanlar, kimsesizler ve evsizleri etkilediğini, yaşlıların ve küçük çocukların da hava değişimlerinden olumsuz etkilendiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar