DP'li Bıyıklıoğlu: Millete hakaret edenler, Menderes'in siyasi mirasçısı olamaz

Demokrat Parti(DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mağdur edebiyatıyla DP ve merhum Adnan Menderes üzerinde siyaset yapmaktan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Ahmet Bıyıklıoğlu, yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
DP'li Bıyıklıoğlu: Millete hakaret edenler, Menderes'in siyasi mirasçısı olamaz

Demokrat Parti(DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mağdur edebiyatıyla DP ve merhum Adnan Menderes üzerinde siyaset yapmaktan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Ahmet Bıyıklıoğlu, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Adnan Menderes'in siyasi mirasının takipçilerinin kendilerinin olduğunu söylemesinin tam bir siyasi fırsatçılık olduğunu kaydetti. AK Parti ve Erdoğan'ın DP ve Menderes'in siyasi kimliği ve mirası ile ilgili uzaktan ve yakından bir ilgisinin olmadığını belirten Bıyıklıoğlu, milletin adamı olarak bilinen Menderes'in iktidarda kaldığı sürece her daim siyasi nezaketi el üstünde tuttuğunu ve halkına karşı hakarette bulunmaya karşı ağzından bir kelime bile çıkmadığını ifade etti.

Erdoğan'ın Gezi Park'ı eylemleri ve 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayları sonrası çapulcularla başlattığı hakaret sözlerini Hizmet Hareketi'ne karşı in, ur, hain, haşhaşi, virüs, mikrop, vaiz lobisi, paralel yapı ve akla hayale gelmeyen sözlerle sürdürdüğünü belirten Bıyıklıoğlu, "Milletine karşı her türlü hakareti yapanlar milletin adamları unvanıyla demokrasi şehidimiz Menderes'le kendisini aynı kefeye koyamaz. Menderes, konuşmasında edep ve erkanı hiç bir zaman elden düşürmeyen ve her konuşmasında aziz milletim diyerek başlayan siyasi edep sahibi devlet adamıdır. Menderes'in konuşma kayıtları devletin arşivindedir. Bir kere olsun milletine karşı ağzından bırakın kötü söz çıkmasını siyasi rakiplerini alaya alacak bir söz çıkmamıştır. Bu milletin insanlarına hakaret etmede sınır tanımayanlar Menderes'in siyasi mirasçısıyız diyerek milletle alay ediyor. Menderes'in siyasi miras sahibi yegane parti DP'dir. bu böyle bilinmeli." dedi.

Bıyıklıoğlu, Risale-i Nur Külliyatı'nın basılmasını yasaklaması ve devlet tekeline alan bir iktidarın, biz Menderes'in siyasi miras takipçisiyiz demesinin sadece insanları güldüreceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar