DP’den Başbakana çürük yumurta tepkisi

Demokrat Parti (DP) Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, her şeye rağmen Bitlis’te partilerin ittifakının devam edeceğini söyleyerek Başbakana göndermede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
DP’den Başbakana çürük yumurta tepkisi

Demokrat Parti (DP) Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, her şeye rağmen Bitlis’te partilerin ittifakının devam edeceğini söyleyerek Başbakana göndermede bulundu.

Önceki gün Bitlis’te seçime tek parti çatısı altında girme kararı alarak ittifak kararlarını açıklayan partiler Başbakan Erdoğan’ın Niğde mitinginde birleşmeyle ilgili, 'Bu 5'inin zaten toplam oyu yüzde 7.40, çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Bunların hepsini bir araya getirin, bunlardan bir şey olmaz' sözlerine sert tepki gösterdi.

DP İl Başkanlığında konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkan Yoldaş ve DP Bitlis belediye başkan adayı Nihat Ceylan, Başbakana rağmen Bitlis’te seçim ittifakının devam edeceği mesajını verdi.

“Halkın isteği doğrultusunda bir ittifak kurduğumuzu ve bu ittifakla seçime gireceğimizi açıklamıştık.” diyen DP Başkanı Yoldaş, “Allah'a şükür ittifakımız her şeye rağmen hedefine doğru hızlı bir şekilde devam etmektedir. Seçim ittifakımızı açıklamamızdan sonra gerek kamuoyundan gerekse halktan büyük takdirler almış bulunmaktayız. Ancak bu ittifakımız vurgun ve talan üzerine siyaseti icra eden bir partiyi çok rahatsız etmiştir. Bitlis’te AKP’nin yerel yöneticileri tarafından bu ittifak için şer, kirli ve paralel ittifak adı altında bir sürü hakarete maruz kalmış bulunmaktayız. Ancak kirli ittifak, kirli siyasetin nerede olduğunu bütün halkımız bunu bilmektedir. Gırtlaklarına kadar yolsuzluk ve vurgun pisliğine batmış bir siyasi partiyi biz muhatap bile almak istemiyoruz. Ancak bu yolsuzlukları, bu vurgunları önümüzdeki günlerde seçim meydanlarında bütün dosyalarla kamuoyuna duyuracağımızı belirtmek istiyorum. Ayrıca her şeye rağmen ittifakımız yoluna devam etmektedir. Ancak bu ittifakı bozmaya çalışanlar vardır ama bu ittifak bozulmayacaktır. Çünkü bu ittifakı oluşturan ve başlatan ne siyasi partiler nede adaylardır. Halk istemiştir ve olmuştur.” diye konuştu.

DP Bitlis belediye başkan adayı Nihat Ceylan ise, “Son günlerde bu büyük ittifak her kesimden takdir görürken iktidar kanadında büyük bir rahatsızlık uyandırdığını görüyoruz. Aslında bu durum doğaldır. Çünkü Doğu ve Güneydoğu’da eğer AK Parti yüzde 42 almışsa bir X partisi karşısında şu demektir ki DP, CHP, MHP ve BBP’nin ittifakı sonucunda AK Parti bu bölgede belediyeyi kazanmıştır. Lakin şimdi AK Parti'nin yerelde ki başarısızlığını gören halk artık kendi partisi çatısı altında siyaset yapmak istemiştir. Ne olursa olsun bizim bu ittifakımız devam edecektir. Bizleri bilen biliyor, varsın Başbakan bilmesin.” diyerek tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar