Domlar 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına bin kişiyle katılıyor

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sas) tanımak ve tanıtmak amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına Hatay’daki Dom vatandaşlar bin kişi ile katılacak.

Google Haberlere Abone ol
Domlar 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına bin kişiyle katılıyor

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sas) tanımak ve tanıtmak amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına Hatay’daki Dom vatandaşlar bin kişi ile katılacak.

Antakya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKADİM) tarafından organize edilen programın tanıtım toplantısı, DOM-DER’de gerçekleştirildi. Kitap okumak için kayıt yaptıran Dom vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi. DOM-DER Başkanı Mustafa Karabulut, dernek olarak AKADİM tarafından organize edilen 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasına bin Dom vatandaşı ile katılma kararı aldıklarını söyledi. Okuma kampanyasına katılmaktan Domlar olarak sevinç ve mutluluk duyduklarını ifade eden Karabulut, katılımcılara teşekkür etti.

Sonsuz kudret sahibi Allah’ın (c.c) bütün insanları ırk, cins, dil ve renk farkı gözetmeksizin eşit bir şekilde yarattığını anlatan Karabulut, “Bu vesile ile tüm insanlar kardeşçe ve barış ortamında, ayrım gözetmeksizin yaşamalıyız. Zaman; Yüce Allah’ın bizlere verdiği sonsuz nimet ve tüm imkanlarına şükretmek, O'nu bilmek, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’yı (sas) tanımak zamanıdır. Zaman; okumak, okutmak zamanıdır.” diye konuştu.

Peygamber Efendimizin (sas) yeteri kadar tanınmadığından yakınan Karabulut, şöyle devam etti: “Onu yeteri kadar tanımadığımızı, hayatını didik didik yapıp okumadığımızı gördük, peki daha iyi tanımak için ne yapabiliriz? Bu çalışmayla Peygamberimizin (sas) hayatının gündeme gelmesi, bunun uzun dönem içerisinde ele alınıyor olması mutluluk verici. Küçükten büyüğe herkesin Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanması adına çok iyi bir proje olduğunu düşünüyorum.”

Peygamber Efendimiz'in (sas) buyurduğu gibi tüm insanların kardeş olduğunu ve birlik içerisinde yaşayacağını vurgulayan Başkan Karabulut, "Dom insanlarımıza baktığımızda, tırnaklarından ayırdıkları paralarla onlarca kardeşlerimizin umre ve hac ziyaretleri olmuştur. Biz Domlar olarak, Peygamberimizin (sas) hayatını okumayı hepimiz çok isteriz. Onun izinden gitmeye çalışıyoruz. İnşallah bu kitaplarla O'nun (sas) hayatını daha iyi öğreneceğiz" ifadelerini kullandı.

AKADİM Başkanı İsa Aydın ise kuruldukları günden beri bütün inanç guruplarına, toplumun tüm kesimleri ile bir ve beraber yaşama adına programlar yaptıklarını söyledi. Bu konuda kendilerine en büyük desteği Dom Dernekleri Federasyonu’nun verdiğine dikkat çeken Sarı, "Herkes O’nu Okuyor kampanyası ile bin kardeşimizle destek vereceklerini söyleyince böyle bir programla bir arada olmak istedik." dedi.

Peygamber Efendimiz'in (sas), “Hepiniz Ademdensiniz, Adem ise topraktandır” şeklindeki hadisini hatırlatan Aydın, “Biz bu düşünce ile toplumun tüm kesimleri ile bir arada bulunmak, onlarla kardeşçe, hoşgörü içinde yaşamak istiyoruz. Dom kardeşlerimize kampanyaya verdikleri destek için teşekkür ederiz.” diye ifade etti. CİHAN

Yorumlar