Dokuz senedir kayıp olan çocuğun annesi: Yasin okumasam o gece yatamam

İzmir'de dokuz yıl önce kaybolan İlayda Taşçı'nın annesi Bedriye Taşçı, kızının bir gün gelip kapıyı çalacağı umuduyla yaşıyor. "Başka İlayda’lar kaybolmasın." diyen gözü yaşlı anne, "Allah'ın onu bir yerde koruduğunu biliyorum....

Google Haberlere Abone ol
Dokuz senedir kayıp olan çocuğun annesi: Yasin okumasam o gece yatamam

İzmir'de dokuz yıl önce kaybolan İlayda Taşçı'nın annesi Bedriye Taşçı, kızının bir gün gelip kapıyı çalacağı umuduyla yaşıyor. "Başka İlayda’lar kaybolmasın." diyen gözü yaşlı anne, "Allah'ın onu bir yerde koruduğunu biliyorum. Dokuz senedir zaten ona bir gece Yasin okumasam o gece yatamam. Götürenlere beddua etmiyorum; Allah korusun, vicdan versin imana getirsin ve evladıma acı çektirmesin diyorum. Evladımı getirse davacı bile olmayacağım, ne dünyada ne ahrette.” şeklinde konuştu.

İlayda Taşçı, 5 yaşındayken 9 Nisan 2006 tarihinde ailesiyle gittiği Buca ilçesi Kaynaklar'daki piknik alanında kayboldu. Orman ve çevresinde yapılan aramalara rağmen hiçbir bilgiye ulaşılamadı. Gözü yaşlı anne ve babası, dokuz yıldır kızlarının gelip kapıyı çalacağı umuduyla yaşıyor. Kayıp çocukların ailelerine sabır dileyen Bedriye Taşçı, “Allah, bizim yaşadığımızı kimseye yaşatmasın. Allah, evlatla kimseyi imtihan etmesin. Hep umudum var, çocuğum bir gün kapıyı çalıp gelecek. Yaşadığını hissediyorum, kıyı çalacağını, 'anne' diyeceğini. Allah'ın onu bir yerde koruduğunu biliyorum. Çok ağır bir imtihandır, çok ağır bir yüktür. Bizim yaşadığımızı Allah kimseye yaşatmasın. Dokuz senedir zaten ona bir gece Yasin okumasam o gece yatamam.” dedi. Kaçıranlara seslenen anne Taşçı, “Millet beddua ediyor, ben etmiyorum. Diyorum ki Allah korusun, vicdan versin, imana getirsin ve evladıma acı çektirmesin. Evladımı getirse davacı bile olmayacağım, ne dünyada ne ahrette. Sadece evladımı istiyorum. Allah onu koruyor. Zaten onun sahibi Allah’tır, ben değilim. Götürenin sahibi de Allah’tır; onun imtihanı götürmekledir, benim imtihanım kaybetmekledir. Dilerim Allah vicdan verir, evladımı geri verir, dua ederim, o da ahiretini ve dünyasını kazansın. Evladımı geri istiyorum.” diye konuştu.

Umutlarını kesmediklerini belirten baba Saim Taşçı da, “Allah'a çok şükür umudumuz var, gelip kapıyı çalma durumu da var. Kendi imkanlarımla Cumhurbaşkanı, Başbakan, vali, emniyet müdürü herkesin kapısını çaldık. Hepsi söz verdi ama kimse sözünde durmadı. Herhangi bir ipucu bulunamadı. Aradan dokuz sene geçti. Kimse elini vicdanına koymuyor. İhbarlarda biz yanlarında olsaydık, çocuklara biz bakabilirdik, çünkü saçını kesmişlerdir, üstünü değiştirmişlerdir. Biz çocuğumuzu komutanlardan daha iyi tanırız. Bugüne kadar 'şu ekip gelecek, bu ekip kuruldu' ama biz bir şey görmedik. Bana telefonla çocuk sesi dinletiyorlardı. Jandarmaya gidip söyledim, ifade verdim, bir sene sonra çıktı sonuç.” dedi.

İlayday’nın bulunması için emniyet güçlerinin yeterince ilgilenmediğini iddia eden anne Taşçı da, “Başka çocuklar kaybolmasın, çocuklar kaçırılmasın. Öldürenlerin cezası da idam olsun. Kaybolanların, ölenlerin hakları yerde kalmasın. Bir anne olarak yalvarıyorum, başka İlaydalar kaybolmasın.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar