Doktorlar 'Sağlık Torba Yasası'nı protesto etti

Çapa'da, bir grup doktor TBMM'de görüşülecek olan yeni 'Sağlık Torba Yasası'nı hastane alanında yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Doktorlar 'Sağlık Torba Yasası'nı protesto etti

Çapa'da, bir grup doktor TBMM'de görüşülecek olan yeni 'Sağlık Torba Yasası'nı hastane alanında yaptıkları yürüyüşle protesto etti. Ellerinde meşalelerle yürüyen grup hastane bahçesinde kurdukları çadırda sabaha kadar nöbet tutacaklarını belirtti.

İstanbul Tabipler Odası Başkanı Taner Gören yaptığı basın açıklamasında, görüşülecek olan yasanın, sağlık hizmetini, hekimlik hizmetini suç haline getiren bir madde olduğunu ifade etti. Gören, "Hiç bir yerde olmayan, eşi benzeri olmayan bir hukuk rezaleti diyebileceğimiz bir madde şuanda görüşülmüş ve 46. madde olarak geçmiş gibi görünüyor. Yarın ne şekilde olacağını hep birlikte göreceğiz. Yolda bir hastanın fenalaştığını gören bir hekimin bu insanın hayatını kurtarmak üzere müdahale etmesini suç haline getiren ve 3 yıla kadar hapis cezası almasına neden olabilecek bir madde bu. Türkiye'deki 70 milyon insanın parası sömürülmekte ve 700 bin sağlık çalışanının emeği sömürülmekte. Yani tam anlamıyla sağlık sisteminde bir kölelik sistemi getirilmekte." şeklinde konuştu.

Gruba, açıklamaların ardından hastane bahçesinde kurulan çadırda çay ikram edildi.


CİHAN

Yorumlar