Doktorlar, obeziteyi dikkat çekmek için iftar sonrası yürüdü

Antalya’da obeziteye dikkat çekmek ve önlenmesine katkı sağlamak amacıyla doktorlar tarafından yürüyüş düzenlendi. Çok sayıda doktorun ailesiyle birlikte katıldığı yürüyüşte iftardan sonra hareket etmenin obezitenin önlenmesine katkı...

Google Haberlere Abone ol
Doktorlar, obeziteyi dikkat çekmek için iftar sonrası yürüdü

Antalya’da obeziteye dikkat çekmek ve önlenmesine katkı sağlamak amacıyla doktorlar tarafından yürüyüş düzenlendi. Çok sayıda doktorun ailesiyle birlikte katıldığı yürüyüşte iftardan sonra hareket etmenin obezitenin önlenmesine katkı sağladığına dikkat çekildi.

    Antalya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün organize ettiği yürüyüş programı Meydan Kavağı Mahallesi’ndeki Recep Cir Camii’nde iftarla başladı. Camii avlusunda verilen iftara doktorların yanı sıra çok sayıda mahalleli katıldı. Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil Karaca, Ramazan’da oruç tutmanın sağlık açısından önemine işaret eden bir konuşma yaptı. İl Halk Sağlığı Murat Özdemir ise iftar sonrası mutlaka hareket edilmesi gerektiğini söyledi. İftar sonrasının hareketsiz geçirilmesinin şişmanlığa davetiye çıkardığını belirtti. Obezitenin önlenmesi için iftar sonrası yapılan kısa gezinti ve hareketlerin büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

    Özdemir, yürüyüşle ilgili yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 sağlıklı yaşam ve hareket yılı olarak belirlendi. Hazırlanan faaliyet planı doğrultusunda her ay toplumun değişik kesimlerini kapsayan yürüyüş faaliyetleri yapılmaktadır." dedi.

    İftar sonrası akşama namazını kılan doktorlar ve vatandaşlar daha sonra cami ile 12. Cadde arasında park yürüyüşü yaptı. Yürüyüş sırasında 'Sağlık için hareket et', 'Sağlık için tuzu azalt, hayatına hareket kat' gibi pankartlar taşındı. Çocukların da katıldığı yürüyüş sırasında renkli görüntüler oluştu. CİHAN

Yorumlar