Doktora yapılan saldırı kınandı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Ersel Ünal'ın hasta ve yakını tarafından darp edilmesi, sağlık çalışanları tarafından kınandı.Manavgat Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları kınamayı...

Google Haberlere Abone ol
Doktora yapılan saldırı kınandı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Ersel Ünal'ın hasta ve yakını tarafından darp edilmesi, sağlık çalışanları tarafından kınandı.

Manavgat Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları kınamayı basın açıklamasıyla yaptı. Doktorlar adına açıklamayı Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Niyazi Nefi Kara yaptı. Dr. Kara, yaptığı açıklamada, sağlığı ve yaşamı korumaya adanmış bir mesleğe yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Sağlık ortamının özelleştirilmesiyle hekimler ve diğer sağlık çalışanlarına şiddetin arttığını iddia eden Kara, hayat hakkını ortadan boyuta varan şiddetin, hekimler açısından birinci derece riskli meslek haline geldiğini kaydetti. Sağlıkta Şiddet Yasası'nın bir an önce çıkarılması gerektiğini, hala neyi beklenildiğinin anlamakta zorluk çektiklerini anlatan Kara, "Daha kaç arkadaşımızın öldürülmesini ya da yaralanmasını, her gün saldırıya uğramasını seyredecekler? Bugün hekimlerin canına kast edenlerin aslında tüm insanlarımızın canına kast ettiği ortadadır. Hekimlere yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşlarımıza yapılan saldırının takipçisi olacağız. Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası bir an önce çıkarılmalı." diye konuştu.

Saldırıya uğrayan Manavgat Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Ersel Ünal'ın 9 Haziran'da U.M. isimli hastanın kendisinden geçmiş tarihli rapor istediğini iddia edildi. Dr. Ünal'ın Medula sistemini anlatarak raporu veremeyeceğini söylemesi üzerine hasta ile yakınının kendisini darp ettiğini, burnunun kırıldığını ve gözünün morardığını kaydetti. Ünal, "Bu yumruk Türk sağlık sistemine atılmış bir yumruktur." dedi.

Gözaltına alınan U.M.'nin serbest bırakıldığı ifade edildi. CİHAN

Yorumlar