Doğumda Karında Unutulan Sargı Bezine Suç Duyurusu

Osmaniye Kadın Doğum Hastanesi'nde sezaryenle doğum yapan Derya Örsdemir'in karnında sargı bezi unutuldu. Örsdemir'in eşi, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Doğumda Karında Unutulan Sargı Bezine Suç Duyurusu

Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 4 ay öncelikle sezaryenle 7'nci çocuğunu dünyaya getiren 40 yaşındaki Derya Örsdemir'in karnında sargı bezi unutuldu. Ameliyatla sargı bezi karnından çıkarılan Derya Örsdemir'in benzeri 47 yaşındaki işçi Abdullah Örsdemir, doğum yaptıran Dr. F.Ç. meselesinde savcılığa suç duyurusunda bulundu.

3 Kasım 2014'te doğum sancıları başlayan Derya Örsdemir, benzeri sebebi ile götürüldüğü Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan sezaryenle bir kız bebek dünyaya getirdi. Taburcu bulunan 7 çocuk anası Örsdemir, iddiaya nazaran bir zaman sonra rahatsızlandı.

SAFRA KESESİ ALINDI

Eşini doğum yaptığı hastaneye götüren Abdullah Örsdemir, yapılan kontrollerde safra kesesinde taş yer aldığı belirtilerek sevkedildiği taraf binadaki Devlet Hastanesi'nde safra kesesinin alındığını söyledi.

'BEZ, BAĞIRSAĞINI ÇÜRÜTMÜŞ'

Buna karşın eşinin rahatsızlığının devam ettiğini anlatım eden Örsdemir, 'Tekrar götürdüğümüzde tomografiye yönlendirdiler. Tomografi neticesinde arasında bir kitle yer aldığı saptandı. Ben de tıpkı hastanede ameliyat olmaması için hususi bir hastanede ameliyat ettirdim. İçinden iri bir çapta bezin çıktığını görünce şok oldum. Sargı bezi 4 ay kaldığı için bağırsaklarında çürümeye sebep olmuş. Eşimin bağırsaklarından bir kısmı kesilip alınmış. Bundan kalıcı hasar meydana getirmiş. Safra kesesi ameliyatının lüzumlu olup olmadığının da araştırılmasını istiyorum. Doğumu yaptıran Dr. F.Ç. meselesinde da savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum.'

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Osmaniye Kamu hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nce sezaryanla doğum yaptıran Dr. F.Ç. ve meselesinde idari tahkikat başlatıldığı bildirildi.

 

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar