Doğu Karadeniz ihracatı yılın ilk 2 ayında arttı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinden 2014 yılının ilk 2 ayında 255 milyon 171 bin 206 Dolar tutarında ihracat gerçekleştiği belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Doğu Karadeniz ihracatı yılın ilk 2 ayında arttı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinden 2014 yılının ilk 2 ayında 255 milyon 171 bin 206 Dolar tutarında ihracat gerçekleştiği belirtti. Gürdoğan, bu yılın ilk 2 ayındaki ihracatta bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,2 oranında artış yaşandığını söyledi.

Bu dönemde en fazla ihracatın Trabzon’dan yapıldığı bilgisini veren DKİB Başkanı, bunu Rize, Artvin ve Gümüşhane’nin takip ettiğini belirtti. Gürdoğan, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ihracatı en fazla artan ilin ise Gümüşhane olduğunu ifade etti.

En fazla ihracatın yapıldığı ürünlerin başında fındık ve mamullerinin geldiğine değinen Gürdoğan, ikinci sırada yaş meyve ve sebzenin, üçüncü sırada ise madencilik ürünlerinin geldiğini kaydetti.

Gürdoğan, ocak ve şubat aylarında bölgeden 78 farklı ülkeye ihracat yapıldığını, en fazla ihracat yapılan ilk 5 ülkenin ise sırasıyla; Rusya Federasyonu, İtalya, Almanya, Gürcistan ve Fransa olduğunu ifade etti.

Gürdoğan, bölge ihracata rakamlarının uzun bir aradan sonra ilk defa artış gösterdiğini, artışla başladıkları yılı artışla kapatmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar