Doğu dondu, Kars eksi 32'yi gördü

Sibirya üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde dondurucu soğuklar etkili oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Doğu dondu, Kars eksi 32'yi gördü

Sibirya üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde dondurucu soğuklar etkili oluyor. Bölgede gece en düşük sıcaklık Kars'ta eksi 32 derece olarak ölçüldü.

Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı dondurucu soğukların etkisine girdi. Erzurum'da otomobiller, çeşmeler dondu, sarkıtlar oluştu. Sabah iş yerlerine otomobilleriyle gitmek isteyenler hayal kırıklığı yaşadı. Otomobilleri yakıt donduran vatandaşlar araçlarını başka araçlar ile takviye ettirerek çalıştırdı. Araçlarını çalıştıramayan bazı vatandaşlar ise iteleyerek, vurdurmak suretiyle otomobillerini çalıştırmak için şanslarını denedi. Soğuklardan kuşlar da nasibini aldı. Üşüyen serçeler camilerin güneşi güren güney kısmındaki pencere pervazlarında konarak ısınmaya çalıştı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altına girdiğini ifade etti. Yetkililer önümüzdeki çarşamba gününden itibaren yüksek basıncın etkisini yitirmesini beklediklerini dile getirdi. Bölgede en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 32 derece olarak ölçüldü. Ardahan 30, Ağrı 20, Erzurum 16 santigrat derece olarak kaydedildi. Erzurum'un Karayazı ilçesinde ise sıcaklık sabah 10.00'da eksi 20 derece oldu.

Kar kalınlıkları ise Erzurum Palandöken 45, Konaklı 97, Erzurum merkez 9, Kars 29, Ağrı 24, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde 56 santimetre olarak ölçüldü. CİHAN

Yorumlar