Doğu Anadolu'nun kan bağışçıları ödüllendirildi

Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' nedeniyle Erzurum, Erzincan, Kars, Bayburt, Tunceli ve Ardahan'daki 234 kan bağışçısını plaket, altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirdi....

Google Haberlere Abone ol
Doğu Anadolu'nun kan bağışçıları ödüllendirildi

Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' nedeniyle Erzurum, Erzincan, Kars, Bayburt, Tunceli ve Ardahan'daki 234 kan bağışçısını plaket, altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirdi.

Gönüllü bağışladıkları kan ile hasta ve yaralıların yeniden hayata tutunmasını sağlayan donör( kan bağışçısı) Kızılay tarafından ödüllendirildi. Erzurum Palandöken dağındaki bir otelde kan bağışçıları için ödül törene düzenlendi. Erzurum, Erzincan, Kars, Bayburt, Tunceli ve Ardahan'dan gelen kan bağışçıları altın, gümüş ve bronz madalya ve beratla ödüllendirildi. Son 23 yılda Kızılay'a 45 ünite kan bağışında bulunan Kenan Turan plaket, Mehmet Şevgi Gürsan, Kamil Avcı ve Fahrettin Akıncıoğlu 36 defa kan bağışında bulunduklarından altın madalya ile ödüllendirildi. Proğramda ayrıca 25 kez kan bağışında bulunan 12 kişi gümüş, 10 kez bağışta bulunan 218 kişiye ise bronz madalya verildi.

Doğu Anadolu Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer, ülke genelinde eş zamanlı törenler ile kan bağışçılarının ödüllendirildiğini söyledi. Gönüllü ve düzenli kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla düzenlenen törenin yıl içerisinde de devam edeceğini ifade etti. Doktor Üzer, Kızılay'ın insanların acılarını önleyebilmek, hafifletebilmek, dayanışma ve birlikteliği, evrensel barışı sağlama adına kurulduğunu dile getirdi. Kızılay'ın Türkiye'nin samimi yardım eli olduğuna işaret eden Kan Merkezi Müdürü,"Din, dil, ırk ayrımı yapmadan ülkemizdeki yaralı ve hastaların kan ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin samimi yardım eliyiz." dedi.

Türkiye'de yıllık 2 milyon ünite taze kana ihtiyaç duyulduğunun ve bunun da ancakyüzde 97'sinin karşılanabildiğine vurgu yapan Abudllah Üzer,"Yıllık kan ihtiyacımız 2 milyon ünite. Ancak yılda ortalama bir milyon 700 bin ünite bağışçılarımızdan kan toplayabiliyoruz. Hedefimiz yıl içerisinde ülke genelinde bir milyon 900 bin ünite kan toplamak. Bölgemizde ise yılda 48 bin ünite kan topluyoruz. Hefemizin üzerinde bölgemizde kan bağışı olması bizleri mutlu ediyor. 2014 içinde 48 bin ünite kan bağış rekorunu 51 bine çıkarmak temel hedefimiz" diye konuştu.

Kan bağışçıları adına konuşan Kenan Turan ise kan bağışının insani bir görev olduğunu belirterek,"Ayette Yüce Allah buyuruyor ki 'Kim bir insanı kurtarırsa, insanlığı kurtarmış olur' bu ayet ışığında kan bağışında bulunarak yaralı bir hastayı, yeni doğmuş bir bebeği yeniden hayata tutundurabildiysek ne mutlu bizlere." şeklinde duygularını ifade etti. CİHAN

Yorumlar