Doğu Anadolu donuyor, bazı illerde okullar tatil

Doğu Anadolu’da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Ardahan ve Artvin'de ise okullara birer gün kar tatili arası verildi

Google Haberlere Abone ol
Doğu Anadolu donuyor, bazı illerde okullar tatil

Doğu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı’da 373 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerinin yol açma ve tuzlama, kaldırımlarda kar küreme çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Kars ve Ardahan çevresinde kar yağışlı olacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi beklenen bölgede, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Erzurum gece saatlerinde ölçülen eksi 19 derece ile Türkiye’nin en soğuk ili oldu.

ARDAHAN'DA OKULLAR TATİL

Ardahan merkez ve bazı ilçelerde kar nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde sabah saatlerinde itibaren kar yağışının ulaşımı aksatmaya başladığını belirterek bu nedenle okulları tatil ettiklerini belirtti.

Ardahan merkez, Posof ve Hanak ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildiğini aktaran Çerkezoğlu, "Ayrıca Çıldır ve Damal ilçemizde ise taşımalı ile ilgili okullar tatil." dedi.

Eğitime 11 Aralık Pazartesi günü yeniden başlanacak.

ARTVİN'DE DE OKULLAR TATİL

Artvin’de yoğun kar yağışı nedeniyle Ardanuç ve Şavşat ilçelerinde eğitime ara verildi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken şehir merkezinde ise 20 santimetreyi buldu.

Artvin’de akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Artvin’de gece boyu kar küreme ve tuzlama çalışmaları yürüten Belediye ekipleri ana yolları ve ara arterleri açık tutmak için çalışmalarına devam ediyor.

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle Ardanuç ve Şavşat ilçelerinde eğitime 8 Aralık Cuma günü tam gün ara verilirken, Artvin merkez ve Borçka ilçesinde ise taşımalı eğitime ara verildiği kaydedildi.

Yorumlar