DOĞAKA Yönetim Kurulu Osmaniye’de toplandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 53'üncü Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
DOĞAKA Yönetim Kurulu Osmaniye’de toplandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 53'üncü Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda yapıldı.

Çalışmalarının çok yönlü devam ettiğini belirten DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, önceki yıllarda ilan edilerek uygulanmasına başlanılan mali destek programları kapsamındaki 305 projeyi desteklediklerini, 2014 yılında uygulanacak olan iki yeni programın bu toplantı ile ilan edileceğini söyledi.
Bu programlardan birincisinin, toplam 15 milyon TL bütçe ile uygulanacak olan Sürdürülebilir Üretimin Desteklenmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı olduğunu anlatan Vali Kocatepe, “Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'nin tamamında uygulanacak olan bu program ile bölgemizde kurulu sanayi yapısının yeni ürün üretme ve yenilikçi üretim modellerini geliştirmeye yönelik yatırımları desteklenecektir. Mobilyacılık, ayakkabıcılık, zeytin ve yer fıstığı işleme, metal mutfak eşya, demir-çelik yan sanayii ve tekstil sektörlerinin öncelikli olarak destekleneceği program kapsamında başarılı projelere 50 bin TL ile 500 bin TL arasında hibe desteği sağlanacaktır.” dedi.

İkinci program ise az gelişmiş ilçelerde üretime yönelik yatırımların desteklenmesini hedefleyen Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı olduğunu söyleyen Kocatepe, “Bu program, ajans tarafından yapılan ‘Temel Bileşenler Analizi’ sonuçlarına göre en düşük endeks değerine sahip 12 ilçede uygulanacak. Bu ilçelerimiz Kahramanmaraş'ın Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü ve Nurhak ilçeleri, Hatay'ın Altınözü, Hassa, Yayladağı ve Kumlu ilçeleri ve Osmaniye'nin Toprakkale, Bahçe, Hasanbeyli ve Sumbas ilçeleri. Bu desteğimizden sadece bu ilçelerdekiler ile bu ilçelere yatırım yapmak isteyen işletmeler faydalanabilecek.” diye konuştu.

Kocatepe, imalat sanayisi ile turizm yatırımlarının da destekleneceği bu programda, başarılı projelere 20 bin TL ile 200 bin TL arasında hibe desteği sağlanacağını ve programın toplam bütçesinin 5 milyon TL olduğunu ifade etti.

DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Şükrü Kocatepe, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik eğitim, bilgilendirme, kongre, konferans ve fuar organizasyonları, teknik ve mali destek programları, araştırma ve analiz çalışmaları ve yatırım destek faaliyetlerine 2014 yılında da devam edileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı seçilen Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'yı da kutlayan Vali Kocatepe, her iki destek programı için proje başvurularının 7 Mart 2014 tarihine kadar devam edeceği sözlerine ekleri.
CİHAN

Yorumlar