Doç.Dr. Ergün Merzifon trafiğini inceledi

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı’nın sürekli olarak ilçenin trafik sorununun uzman ekipler yardımıyla çözüme kavuşturulacağı yönündeki beyanatları doğrultusunda Merzifon’da çalışmalar başlattı. İstanbul Teknik Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
Doç.Dr. Ergün Merzifon trafiğini inceledi

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı’nın sürekli olarak ilçenin trafik sorununun uzman ekipler yardımıyla çözüme kavuşturulacağı yönündeki beyanatları doğrultusunda Merzifon’da çalışmalar başlattı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Karayolu ve Trafik Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ergün iki gündür Merzifon trafiğini inceleyerek aksaklıkları yerinde inceledi.

Pazar gününden itibaren şehrin önemli noktalarında günde iki defa kameralı çekimler yapan Doç. Dr. Ergün yaptıkları çalışmalar hakkında Akif Gülle Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Sivil Toplum Kuruluşları ve kamuoyuna bilgiler verdi. Yapılan bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Alp Kargı, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fatih Altınay, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Kani Karakolllukçuoğlu, belediye çalışanları ve davetliler katıldı.

Ergün, pazar gününden itibaren sabah 07.00 – 10.00 ve akşam 15.00 -18.00 arası şehrin belirli noktalarında görüntülü tespitler yaptıklarını bu görüntüler sayesinde şehrin trafik haritasını çıkaracaklarını söyledi. Öncelikli olarak şehrin bugünkü haliyle nasıl trafik sorununu rahatlatacak hesapların yapıldığını ve yaklaşık bir bir buçuk ay içerisinde de ekonomik olarak mevcut yapılanmayla trafik sorununun çözüm yolları hakkında Belediye Başkanı Alp Kargı’ya bir rapor sunacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Alp Kargı ise toplantıda yaptığı konuşmada, trafik sorununun uzman ekip tarafından çözüm yollarının kendilerine sunulacağını ve bu raporu da ilçede bulunan sivil toplum kuruluşları ve ilçe halkıyla paylaşacaklarını belirterek, “Trafik sorunu ile ilgili çözümleri bütün Sivil Toplum Kuruluşları ve hemşehrilerimizle tartıştıktan sonra ilçeye nasıl bir katkı sağlayacağını görüşeceğiz. Bu süreçte herkes konuyla ilgili düşüncelerini bize iletebilir. Herkesin bu konuda taşın altına elini koymasını istiyoruz” dedi. CİHAN

Yorumlar