Diyarbakırlı polislerin düzenlediği turnuvada İnönü Ortaokulu şampiyon oldu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından üç yıldır uygulanan ‘Fair-Play Dolu Hayat Projesi’ çerçevesinde düzenlenen futbol turnuvası final maçıyla sonuçlandı. ÇOGEP kapsamında finanse edilen...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakırlı polislerin düzenlediği turnuvada İnönü Ortaokulu şampiyon oldu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından üç yıldır uygulanan ‘Fair-Play Dolu Hayat Projesi’ çerçevesinde düzenlenen futbol turnuvası final maçıyla sonuçlandı. ÇOGEP kapsamında finanse edilen turnuvada İnönü Ortaokulu şampiyon oldu.

Proje kapsamında 2013-2014 yılında yine dezavantajlı bölgelerden tespit edilen 4 ilköğretim okulundan 80 öğrenciye 4 ay boyunca gerekli teknik ve teorik eğitim verildi. Teknik eğitimle futbol oyun kuralları toplum destekli polislik şube müdürlüğünde görevli polis memurları tarafından bire-bir gösterilirken teorik eğitimlerde ise Fair-Play felsefesi olan “Yaşamım boyunca zafer ve ödülü reddederek davranış şeklimle ödüle layık görülmeliyim” anlayışının yanı sıra öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amaçlandı.

26 ilköğretim okulunun katıldığı Fair-Play turnuvasının finali Vali Ahmet Cemil Serhatlı Ortaokul ve İnönü Ortaokulu arasında yapıldı. Emniyet Müdürü Dr. Haris Böğürücü’nün başlama vuruşuyla yapılan final maçında İnönü Ortaokulu Vali Ahmet Cemil Serhatlı Ortaokul’u 6-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Polis Evi Halı Sahası’nda düzenlenen final maçına Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü'nün yanı sıra Sur İlçe Kaymakamı Aydın Ergün ile polis ve öğrenciler katıldı. Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü tarafından ÇOGEP kapsamında bu projenin başladığını anlatan Emniyet Müdürü Böğürcü, yapılan etkinliklerin devamını sağlayacaklarını söyledi. Düzenlenen etkinliklerin etkilerini toplumda, öğrencilerde görüldüğünü belirten Böğürcü, yapılan projelerin destek birimlerinin olduğunu ifade etti.

Diyarbakır Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Ramazan Tekeşli ise başladıkları bu projede dört okuldan seksen öğrenciyle haftada bir defa olmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Beş aydır bu programa başladıklarını anlatan Tekeşli, ”Gerek teorik gerekse pratik uygulamalar yönüyle arkadaşlarımızla beraber olduk. Mart ayı sonunda başladığımız Diyarbakır geneli ortaokullar arası futbol turnuvasına 26 takımımız katıldı. Bugün de final maçını yapmış olduk ve projemiz Fair -Play projesi olduğundan dolayı üçüncülüğü Fair-Play olarak takımımızı seçmiş olduk.” dedi.

Öğrencilere madalyalarını takdim eden Emniyet Müdürü Böğürcü, buradaki öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekti. CİHAN

Yorumlar