Diyarbakır’ın Gezicileri Hevsel Bahçeleri’ne fidan dikti

Dicle Nehri kıyısındaki Hevsel Bahçeleri'nde ağaçların kesilmesini protesto eden bir grup genç, bölgeye yeni fidanlar dikti.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’ın Gezicileri Hevsel Bahçeleri’ne fidan dikti

Dicle Nehri kıyısındaki Hevsel Bahçeleri'nde ağaçların kesilmesini protesto eden bir grup genç, bölgeye yeni fidanlar dikti. Bölgede kurdukları çadırlarda 5 gündür eylem yapan gençler, diktikleri ağaçlara, Gezi olaylarında hayatını kaybeden ‘Ali İsmail Korkmaz’ ve ‘Ethem Sarısülük’ isimlerini verdi.

Diyarbakır’da Dicle Nehri kenarında bulunan ve bir bölümü Dicle Üniversitesi Kampüsü'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ndeki kavak ve söğüt ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren öğrencilerin çadırlı eylemi devam ediyor. Öğrenciler, eylemlerinin 5. gününde kesilen ağaçların yerine yeni ağaçlar dikti. Öğrenciler, ağaçlara Gezi olayları ile Güneydoğu’da toplumsal olaylarda hayatını kaybedenlerin isimlerini astı. Kesilen ağaç köklerinin yanına dikilen ağaçlara Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük ve Medeni Yıldırım isimli pankartlar asıldı.

Eylemlerin yapıldığı bölgedeki çadırlara 'Alo Fatih bu kırımı durdur', 'Şehit Aydın Erdem yolu', 'Allah ağaç kesenin evine ateş düşürsün' yazılı pankartların olması dikkat çekti. Bölge bataklık olduğu için kesilen ağaçlardan yol yapan öğrenciler, yine kesilen ağaçların üzerinde oturup, yaktıkları ateşin çevresinde oturuyor. Bu arada, bir grup BDP’li eylemcilere destek amaçlı yürüyüş yaptı.
CİHAN

Yorumlar