Diyarbakır’da tüp içinde, Mardin’de yağ tenekesinde patlayıcı ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 12 kilogramlık tüp kullanılarak hazırlanmış El Yapımı Patlayıcı, Mardin’in Derik ilçesinde ise beş kiloluk yağ tenekesi içerisinde plastik patlayıcı ve El Yapımı Patlayıcı...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da tüp içinde, Mardin’de yağ tenekesinde patlayıcı ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 12 kilogramlık tüp kullanılarak hazırlanmış El Yapımı Patlayıcı, Mardin’in Derik ilçesinde ise beş kiloluk yağ tenekesi içerisinde plastik patlayıcı ve El Yapımı Patlayıcı düzeneği bulunduğunu açıkladı. Siirt’te ise 20 kilo amonyum nitrat ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca, Lice ilçesi Abalı köyü bölgesinde bir El Yapımı Patlayıcı bulunduğuna dair yapılan ihbar üzerine, bahse konu bölgeye, sekiz timden fazla kuvvet sevk edilmiştir. Olay yerinde yapılan inceleme sonucunda, 12 kilogramlık tüp kullanılarak hazırlanmış bir adet El Yapımı Patlayıcı tespit edilmiştir. El Yapımı Patlayıcı, Lice cumhuriyet savcısının talimatıyla yerinde imha edilmiştir. Mardin/Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, bir duyum üzerine, Derik ilçesi Zeytinpınarı Mahallesi'nde yol üzerinde, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından döşendiği değerlendirilen, beş kilogramlık yağ tenekesi içerisinde plastik patlayıcı ve El Yapımı Patlayıcı düzeneği bulunmuştur. El Yapımı Patlayıcı ve düzeneği, Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü Patlayıcı Madde İmha Unsuru tarafından yerinde imha edilmiştir.”

SİİRT’TE 20 KİLO AMONYUM NİTRAT

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı, Siirt’te bölücü terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen bir adet Kalaşnikof tüfek ile 20 kilo amonyum nitrat ve bir piknik tüpü ele geçirildiğini açıkladı. Konuyla ilgili açıklama şöyle:

“Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nca alınan bir duyum üzerine, Siirt/Merkez Sarıtepe Köyü Taraklı Mezrası mevkiinde, bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen, iki tarafı taşla kapatılmış menfez içerisinde şüpheli malzemeler olduğu tespit edilmiştir. Bölgeye sevk edilen İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan incelemede; bir adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği (Seyyar dipçikli), bir adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, altı adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği mermisi, 20 kilogram amonyum nitrat, bir adet piknik tüpü, beş litre mazot, bir miktar yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler, Siirt cumhuriyet savcısının talimatıyla Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda muhafaza altına alınmış olup, adli tahkikata devam edilmektedir.”

CİHAN

Yorumlar