Diyarbakır'da, polis göstericilere müdahale etti

Diyarbakır Lice’de iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte olayla çıktı. Bağlar sokaklarını savaş alanına çeviren grup, polise havai fişek, molotof ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da, polis göstericilere müdahale etti

Diyarbakır Lice’de iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte olayla çıktı. Bağlar sokaklarını savaş alanına çeviren grup, polise havai fişek, molotof ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Diyarbakır Bağlar İlçe Örgütü Lice ilçesinde yaşanan olayları protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Aralarında BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün yanı sıra Sur İlçesi Belediye Başkanı Seyda Narin’in de bulunduğu grup DTK binasına yürümek istedi. Yaklaşık 200 metre yürüyen gruba polis izin vermedi.

Bunun üzerine İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, güvenlik güçleriyle defalarca görüştü. Polis grubun içinde yüzleri kapalı bazı göstericiler bulunduğu için yürüyüşe izin vermedi. Zümrüt, güvenlik güçlerine, "Şu anda İmralı’da bir görüşme yapılıyor. İnsanların can güvenliğini sağlayabiliriz. Sizin terör örgütü dediğiniz flama şu anda İmralı’da bir görüşme yapıyor. Niye bunu kabul etmiyorsunuz." dedi.

Grubun yürümesine izin vermeyen güvenlik güçleri Bağlar sokaklarını etrafını sardı. Göstericiler ise ara sokaklardan girerek Cengizler Caddesi’ne yürüdü. Bu sırda HDP Eş Başkanları Ertuğrul Kürkçü’nün yanı sıra Sebahat Tuncel ve Gürsel Yıldırım’ın da göstericiler arasında kaldığı görüldü. Grup, polise havai fişek, molotof ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Olaylar sırasında Bağlar esnafı kepenk kapattı. CİHAN

Yorumlar