Diyarbakır’da 'Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu' kuruldu

Diyarbakır’da gençleri zehirden korumak amacıyla aralarında belediye, baro, sanayi odası gibi kurumların yer aldığı 82 kurum tarafından 'Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu' kuruldu. Platformun düzenlediği toplantıya katılan Diyarbakır...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da 'Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu' kuruldu

Diyarbakır’da gençleri zehirden korumak amacıyla aralarında belediye, baro, sanayi odası gibi kurumların yer aldığı 82 kurum tarafından 'Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu' kuruldu. Platformun düzenlediği toplantıya katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, uyuşturucu madde ticareti yapanlara tepki gösterdi. Anlı, “Bu işten menfaat elde edenleri lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu işten elde edilen her para sonuna kadar haram paradır.” dedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Sümerpark’ta düzenlenen toplantıya 82 sivil toplum kuruluşunun başkanının yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, merkez ilçe belediyeleri eş başkanları katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, sivil toplum örgütlerinden ve duyarlı kesimlerden uyuşturucuyla mücadele konusunda çok ciddi bir baskı olduğunu belirterek, “Çünkü bu sorunla beraber yaşama ihtimalimiz yok. Ya biz bu sorunu yeneceğiz, ya bu sorun bu kenti gerçekten kemirecek. Bu kent kimliğini, dinamiğini yitirecektir. Biz geceleri sokağa rahat çıkmak istiyorsak, bu kentte kendi kimliğimizle, kendi özgür talebimizle huzur içerisinde yaşamak istiyorsak, gençlerimizi, çocuklarımızı sağlıklı bir toplumun parçası haline getirmek istiyorsak, bu konuda karar vermek zorundayız.” diye konuştu.

İki çağrısı olduğunu anlatan Anlı, şunları ifade etti: “Birincisi; bu işle iştigal edenlerin, hiçbir sıfat ve kimlik adı altında bu işi yapanlar, bu işten menfaat elde edenleri lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu işten elde edilen her para sonuna kadar haram paradır. Kim yapıyor oluyorsa olsun, işin içerisinde kim varsa, kentin bu dinamikleri sonuna kadar bu konunun arkasında olacaktır. Bu açıdan kentimizden elinizi çekin diyoruz, eğer siz elinizi çekmezseniz bu kentin dinamikleri o eli kırabilecek güçtedir. Gelecek kuşaklar açısından bir kaybımız yok. Ama bu çatışmalı sürecin yarattığı tahribatı hepimiz yakından görüyoruz. Enerjimizi ve zamanımızı gelecek kuşaklar daha yoğunluklu vermeliyiz. Bu kentin dinamikleri her zaman hazırdır. Maddi ve manevi bütün imkânlarımız seferber edip, tüm gençlerimizin bireysel, kendisini geliştirme kapasitesini sonuna kadar destekleyeceğiz.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise duyarlı kesimlerin ‘ben de varım’ demesi halinde madde bağımlılığının kesinlikle yok olacağını kaydetti. Kışanak, “Çalışmaları belediye bünyesinde koordine edecek, bir birim kuracağız. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde madde bağımlığıyla mücadele birimi oluşturacağız. Ama sizler de takdir edersiniz ki bu çalışma uzmanlık isteyen bir çalışma alanıdır. Bundan dolayı sosyal hizmet uzmanlarından oluşacak bir ekiple bu birimimizi en kısa zamanda kuracağız. Güçlü bir şekilde bu çalışmanın bir tarafı olarak, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise en büyük siyasi sorunların bile zamanla çözülebildiğini ancak sosyal sorunların kaldığını söyledi.

CİHAN

Yorumlar