Diyarbakır'da Laparaskopik Cerrahi uygulamaları başladı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Servisi'nde kolorektal kanserlerin tedavisinde 'Laparaskopik Cerrahi' uygulamaları başladı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Cerrahi Onkoloji...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da Laparaskopik Cerrahi uygulamaları başladı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Servisi'nde kolorektal kanserlerin tedavisinde 'Laparaskopik Cerrahi' uygulamaları başladı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Bahri Çakabay ve ekibi tarafından ilk ameliyat yapıldı. Elleri rektum kanseri nedeniyle Laparoskopik Low Anterior rezeksiyon uygulanan hasta, ameliyattan beş gün sonra taburcu edildi. Hastane, son günlerde yaptıkları hizmetlerden dolayı vatandaştan tam not aldı. Doç. Dr. Bahri Çakabay’ın başında yer aldığı servisinde ilk ameliyatlarını gerçekleştirdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ilk cerrahi onkoloji uzmanı ve başhekimi olan Çakabay, bu alanda büyük başarılara imza attı.

Cerrahi Onkoloji Servisi'nde tedavi olan ve sağlığına kavuşan 65 yaşındaki Zülfü Mamo, tüm imkanların Diyarbakır’da olduğunu belirtti. Mamo, ”Çok methini ettiler hemen geldim, Bahri Hoca'yla görüştüm tüm tetkik, tahlillerimi yaptılar, sonuç olarak kapalı ameliyat olacağımı söyledi. Bahri Hoca ameliyat kararını verdi, ameliyat oldum, başarılı bir ameliyat olduğu için çok sevinçliyim. Allah razı olsun Bahri Çakabay hocamızdan. Çok rahatsızdım şaşırmıştım, ameliyat oldum inanın şu an sağlığım yerinde, çok iyi tüm personele, emeği geçen herkese sonsuz duacıyım.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar