Diyarbakır’da ‘Kürdistan afişleri’ ile Öcalan fotoğrafları artık yasak

BDP’nin Doğu ve Güneydoğu’nun bazı il ve ilçelerinde seçim çalışmaları kapsamında hazırladığı ve üzerinde ‘Kürdistan’ ifadesi yer alan afişlere yasaklama getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da ‘Kürdistan afişleri’ ile Öcalan fotoğrafları artık yasak

BDP’nin Doğu ve Güneydoğu’nun bazı il ve ilçelerinde seçim çalışmaları kapsamında hazırladığı ve üzerinde ‘Kürdistan’ ifadesi yer alan afişlere yasaklama getirildi. Bölgede afişlerin yanı sıra İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının kullanılması da bundan sonra yasak.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; Diyarbakır’da 'Kürdistan' ibareli ve PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın resimlerinin bulunduğu afiş ve pankartların asıldığının görüldüğü belirtildi. Açıklamada, “Afiş ve pankart asmak herhangi bir izne tabi olmamakla birlikte ilgili kanunlar çerçevesinde suç unsuru oluşturan afiş ve pankartlarla ilgili gerekli tespitler yapılarak kabahatler çerçevesinde olanlarla ilgili idari para cezaları uygulanmakta. Konusu suç teşkil edenlerle ilgili mahkemelerden alınan toplatma, el koyma kararlarına istinaden toplattırılarak ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır.” denildi.

Açıklamada, Diyarbakır’da 13-15 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe davet amaçlı 10.02.2014 tarihinde muhtelif yerlerde bulunan reklam panolarında PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın resminin de bulunduğu afişlerin asıldığı tespit edilerek konunun adli makamlara intikal ettirildiği kaydedildi. Açıklamada, “Adli makamların 11.02.2014 tarihli söz konusu kararına binaen 6 adet afişin indirilmesi için ilgililere tebligat yapılmasına rağmen indirilmemesi üzerine indirilmesinin sağlandığı kamuoyunun malumudur.” diye belirtildi.

Diyarbakır’da 13-14-15.02.2014 tarihinde Barış ve Demokrasi Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı organizesinde düzenlenen etkinlikte ise açılan PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan fotoğrafının basılı olduğu tüm pankartlarla ilgili gerekli tespitler yapılarak, adli makamlardan alınan toplatma kararlarına istinaden ilgililere tebliğ edildiği, kolluk kuvvetlerine teslim edilmeyen pankartlarla ilgili indirme işlemleri yapıldığı vurgulandı.

"BDP’NİN SEÇİM BÜROSUNA ASILAN ÖCALAN FOTOĞRAFLARINA EL KONULDU"

Diyarbakır Valiliği açıklamasında, 20.02.2014 günü de kolluk kuvvetlerince yapılan rutin kontrollerde Bağlar ilçesindeki seçim irtibat bürosunun camına asılı şekilde PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın resminin bulunduğu afişlerin tespit edildiği, konunun adli makamlara intikal ettirilmesi üzerine adli makamın vermiş olduğu ‘Yasaklama’ ve ‘El konulması’ kararına istinaden indirilmesinin sağlandığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “İlimiz muhtelif yerlerinde asılan Kürdistan ibareli afiş ve pankartlar hakkında 21.02.2014 Diyarbakır 3 no’lu hâkimlik tarafından yasaklanması, bulundukları yerlerden toplatılması ve el konulması kararı verilmiştir. İlimizin muhtelif yerlerinde asılı bulunan toplam 8 adet pankart ve afiş indirilmiştir. Afiş ve pankartları asan şahıslarla ilgili tahkikata başlanmıştır. Yukarıda bahsedildiği gibi asılan tüm afiş ve pankartlarla ilgili gerekli tespitler yapılarak adli makamların kararları doğrultusunda toplatma ve el koyma işlemleri yapılmaktadır. Bu konulardaki tespit edilen sorumlularla alakalı adli süreçler başlatılmış olup, bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetle çalışılmaya devam edilecektir.”

BDP ASMAYA DEVAM EDECEK

Bu karardan sonra bir açıklama yapan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ise "Öcalan afişlerinin toplatılması çözüm sürecine sabotajdır. Biz bu kararı tanımıyoruz. Kentin her yerine Öcalan afişleri asmaya devam edeceğiz." dedi. CİHAN

Yorumlar