Diyarbakır’da 'Herkes O’nu okuyacak'

Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER) ile Peygamber Yolu Derneği, Hazreti Peygamber Efendimiz'i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla önemli bir projeye imza atıyor.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da 'Herkes O’nu okuyacak'

Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER) ile Peygamber Yolu Derneği, Hazreti Peygamber Efendimiz'i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla önemli bir projeye imza atıyor. DEĞİDER, Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde, peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’da ‘Herkes O’ nu Okuyor’ adlı kitap okuma yarışması düzenleyecek. Diyarbakır’da yarışmaya, Efendimiz'in yaşına denk gelen 63 bin kişinin katılması bekleniyor.

Diyarbakır Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Özgültekin, kitap okuma yarışmasının ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirileceğini söyledi. Özgültekin, “24 Mart tarihlerine kadar isteyen herkes kendine uygun olan kitabı seçebilecek ve kayıt yaptırabilecek. Yarışmada yetişkinler için Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kaleme aldığı Sonsuz Nur adlı 2 ciltlik eser, lise öğrencileri için Dr. Reşit Haylamaz’ın ‘Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz(sav)’ adlı kitap, ilköğretim öğrencileri için de Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi (sav)’ adlı eseri kaynak kitaplar olarak kullanılacak.” dedi.

İnsanlığın, bugün Peygamber Efendimiz’in hayatını bilmeye, öğrenmeye ve anlamaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Mehmet Emin Özgültekin, O’nun saf ve duru hayatını okuyup bilmenin, yaşamanın ve yaşatmanın büyük bir ehemmiyet arz ettiğini belirtti. Özgültekin, “Onu ne kadar biliyorsak o kadar mutlu; ne kadar yakından tanıyorsak o kadar huzurlu ve bahtiyarız demektir.” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILIYOR
Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin 1443. yıldönümünü münasebetiyle topluma faydalı bir faaliyet gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Özgültekin, Efendimiz’in örnek kişiliğini yetişkin erkek ve kadınlara, çocuklara ve gençlere model olarak sunmayı arzuladıklarını kaydetti. Sınavın Diyarbakır il merkezi ile 13 çevre ilçede yapılacağını anlatan Özgültekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlahiyat camiasından değerli ilim adamlarının olduğu komisyon tarafından sınav soruları hazırlanacaktır. Sınav, 5 - 12 Nisan 2014 tarihleri arasında farklı seanslarda yapılacak ve herkes kendisine uygun seansta sınava girebilecek. Sınav için müracaatlar internet üzerinden https://form.herkesonuokuyor.com adlı web adresinden yapılacak. Sınav çoktan seçmeli yapılacak. Yetişkinlere 80 soru ve 80 dakika, lise öğrencilerine 50 soru ve 50 dakika, ilköğretim öğrencilerine ise 50 soru ve 60 dakika süre tanınacak. Sınava girenler arasında puan eşitliği olması durumunda noter huzurunda çekilecek kur’a ile dereceye girenler belirlenecek.”

Yarışmada başarılı olanların birbirinden önemli hediyeler kazanacağını söyleyen Diyarbakır Eğitimciler Derneği Başkanı Mehmet Emin Özgültekin, umre, Ipad, Lcd televizyon, tam, yarım, çeyrek altın, samsung telefon ve bisiklet gibi toplam 129 ödül verileceğini vurguladı. Özgültekin, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu zor ve meşakkatli organizasyonun ana gayesi; ümmeti olduğumuz Peygamber Efendimiz’in (sav) hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, yaptıklarını, sabrını ve yolunu insanlarımızın daha iyi anlamasını sağlamaktır. Bugün sosyal hayatın her alanında karşılaştığımız ve çözemediğimiz sorunların ana nedeni Muhammedi (sav) yaşam felsefesini tam anlayamamamızdır. Öyleyse zaman, sevgililer sevgilisi, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’ yı (sav) tanımak zamanıdır.”

CİHAN

Yorumlar