Diyarbakır'da Hava Destekli Operasyon

DİYARBAKIR İl Jandarma Komutanlığı, Hani İlçesi kırsal alanında saklandığı belirtilen esrarların ele geçirilmesi, uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen kişilerin yakalanması için bu sabah saatlerinde helikopter destekli operasyon başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da Hava Destekli Operasyon

Diyarbakır Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Hani İlçesi, Gömeç Köyü Çağıl Mezrası'nda büyük bir uyuşturucu operasyonu başlattığını açıkladı. Açıklamada, "Kırsal alanda saklandığı değerlendirilen esrar maddesinin ele geçirilmesi ile uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan şahısların yakalanması maksadıyla 6 Şubat 2014 günü saat 06.00'da operasyon başlatılmıştır. Operasyonda; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando Timleri ile güvenlik çemberi oluşturulmuş, KOM şube müdürlüğü ve adli kolluk ekipleri tarafından uyuşturucu madde arama faaliyetleri başlamıştır. Operasyona Jandarma Bölge Komutanlığı'nca 1 Sikorsky helikopter, 1 taarruz helikopter kolu, 3 Kirpi ve 11 Kobra tipi zırhlı araç ile destek sağlanmakta olup İHA ile havadan keşif icra edilmektedir. Operasyon ile ilgili adli işlemler Hani Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülmektedir" denildi.

130 KİLO PATLAYICI VE 1.2 TON ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Hani İlçesi Gömeç Köyü Çağıl Mezrası'nda düzenlediği uyuşturucu operasyonunda arazide arama tarama yapan güvenlik güçleri kayalıklara gizlenmiş mutfak tüpü ve peynir tenekesine bağlı kablo tespit etti. Patlayıcı madde olduğu şüphesi üzerine bölgeye eğitimli köpekler ile bomba uzmanları sevk edildi. Yapılan incelemede 12 kilogramlık iki tüp ile peynir tenekesine yerleştirilmiş amonyum nitrat yüklü 5 metre kablo çekilmiş kullanıma hazır vaziyette 130 kilo patlayıcı bulundu. Bulunan patlayıcılar bölgede imha edilirken, patlayıcıların kimler tarafından hazırlandığının araştırıldığı belirtildi. Operasyonda 950 kilogram kubar, 250 kilo gram toz olmak üzere 1 ton 200 kilo esrar ele geçirildi.

Yorumlar