Diyarbakır'da halk oyunları yarışması başladı

Diyarbakır'da 20 kulübün katılımıyla düzenlenen halk oyunları yarışması bakanların katılımıyla başladı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da halk oyunları yarışması başladı

Diyarbakır'da 20 kulübün katılımıyla düzenlenen halk oyunları yarışması bakanların katılımıyla başladı. Yenişehir ilçesindeki Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda yapılan etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdullatif Umut'un yanı sıra öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Takımların gösterisi izleyenlere coşkulu anlar yaşattı.

Yarışma için düzenlenen törende konuşan Bakan Eker, Diyarbakır'da sportif faaliyetlere önem verdiklerini söyledi. Eker, "Su sporları, atletizm, futbol ve voleybol ile ilgili birçok sahada spor yapacak tesislerin temellerinin bazıları tamamlandı bazıların ise ihaleleri yapıldı. 33 bin kişilik stadyumun ihalesi yapıldı. Onun da yakında inşaatı başlayacak." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da bakanlık olarak SODES projeleri başta olmak üzere bu tür faaliyetlere destek verdiklerini söyledi. Bakan Yılmaz, "Hayat sadece maddi varlıklarla ibaret değil. Folklor çok önemlidir. Bir araya gelmek eğlenmek özümüzü geleneğimizi yaşatmak hepimizin sorumluluğudur. Geçmişin güzel değerlerini geleceğe taşımamıza çok önemli. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması açısından ve sağılıklı bir hayat sürmeleri açısında çok önemlidir." diye konuştu.

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ise şehirde yapılan çalışmalarla ilgili bir konuşma yaptı. CİHAN

Yorumlar