Diyarbakır'da çalışan kadınlar konferansı

ANGİKAD Başkanı Ceylan, " Sadece ülkemizin değil, dünyanın her yerinde terör olayları var, ama bunları aşabilmenin tek yolu ve yönteminin de yine birlik beraberlikten geçilebileceğine inanıyorum" dedi

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da çalışan kadınlar konferansı

Ankara Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) Başkanı Renan Ceylan, " Sadece ülkemizin değil, dünyanın her yerinde terör olayları var, ama bunları aşabilmenin tek yolu ve yönteminin de yine birlik beraberlikten geçilebileceğine inanıyorum." dedi.

Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği ve Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) tarafından "Çalışma Hayatında Kadın" konulu konferans düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen konferansa katılan ANGİKAD Başkanı Ceylan, çalışma hayatındaki kadınları işlemenin kendileri için önemine değinerek, ANGİKAD'ın kurulduğu günden bu yana her zaman toplumsal cinsiyet eşitliğini öncelikli tuttuğunu belirtti.

Diyarbakır'a çok büyük bir heyecanla geldiklerini anlatan Ceylan, "Sadece ülkemizin değil, dünyanın her yerinde terör olayları var, ama bunları aşabilmenin tek yolu ve yönteminin de yine birlik beraberlikle geçilebileceğine inanıyorum. Bu sebeple burada bulunmaktan son derece mutluyum. Çünkü kadın güçlenecekse kadının kadına desteğiyle güçlenecek ve bunu yaparken toplumun yarısını teşkil eden biz kadınlar diğer yarısını teşkil eden erkeklerle bu işi yapacağız." ifadelerini kullandı.

DİKAD Başkanı Reyhan Aktar da bölgede yaşanan sürece nasıl bir çözüm bulunabileceğini, nasıl politikalar izleneceğini tartışmak istediklerini belirtti.

ANGİKAD'ın tedirgin ve endişeli bir sürece rağmen, Diyarbakır'a geldiğini vurgulayan Aktar, kadınları çalışma hayatına kazandırma amaçlı birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

 

Konferansa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Sayar, birçok iş adamı ve iş kadını katıldı.

 

Yorumlar