Diyarbakır'da aç kurtlar, koyun sürüsüne saldırdı, 22 hayvan telef oldu

Diyarbakır ile Şanlıurfa arasında kalan Karacadağ’da aç kalan kurtlar koyun sürüsüne saldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da aç kurtlar, koyun sürüsüne saldırdı, 22 hayvan telef oldu

Diyarbakır ile Şanlıurfa arasında kalan Karacadağ’da aç kalan kurtlar koyun sürüsüne saldırdı. Kurtların 4 kilometrelik alana dağıttıkları koyun sürüsünden 22 tanesi telef oldu. Kurtlar 30’e yakın koyunu da boynundan yaraladı. Veterinerlerin tedavi ettiği, yaralarına dikiş attığı yaralı koyunlar hayatta kalmaya çalışıyor.

Alınan bilgiye göre olay önceki gün akşam saatlerinde meydana geldi. Diyarbakır’ın Karadağ beldesinde ikamet eden İsmail Karacadağ, koyunlarını otlaması için avludan dışarı çıkardı ve evin çevresine saldı. Misafirleriyle ilgilenen Karacadağ, koyunlarının dört bir yana koşuşturması üzerine olaydan haberdar oldu. Karacadağ Dağı’nın üst bölgelerinden geldiği anlaşılan çok sayıda kurdun, koyun sürüsüne saldırdığını gören Karacadağ, komşularından yardım istedi. Bölgede bulunan vadide kalan koyunların yaklaşık 60 tanesi kurtların hedefi oldu. Kurtlar, olay yerinde 22 tane koyunu boğazlayıp öldürürken 30’e yakını da boğazından yaraladı. Koyunlar, kurtların korkusundan yaklaşık 4-5 kilometrelik alana dağıldı. Sürü sahibi İsmail Karacadağ, olayın yaşanmasının ardından karanlık çöktüğünü belirterek, “ Köy halkının yardımıyla gecenin geç saatlerine kadar yaralı koyunları topladık. Kurtlar aç kaldığı için saldırmış olabilir.” dedi.

Olaydan sonra yaralı hayvanlar için Diyarbakır’dan veteriner hekim çağırdıklarını anlatan Karacadağ, “ Veteriner koyunları tedavi etti, boğazlarına dikiş attı. Şuan durumları iyi ama yaşamayabilirler.” diye konuştu. Bugüne kadar bölgede ciddi bir kurt sürüsü saldırısına şahit olmadıklarını anlatan Karacadağ, “ Kurtlar Karacadağ’ın üst bölgesinden gelmişler, saldırıdan sonra tekrar kaçmışlar. Biz olaydan hemen sonra müdahale ettik ama kurtları göremedik. Herşey yarım saatte olmuş, bitmiş.” ifadelerini kullandı. Karacadağ, büyük bir maddi kayıp yaşadığını ve üzgün olduğunu dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar