Diyarbakır vergi tahsilât oranında Türkiye ikincisi oldu

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır, Diyarbakır’ın vergi tahsilat oranında Türkiye ikincisi olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır vergi tahsilât oranında Türkiye ikincisi oldu

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır, Diyarbakır’ın vergi tahsilat oranında Türkiye ikincisi olduğunu açıkladı. Özbakır, “Bize geçen yıl 833 milyon TL hedef verildi. Biz bu hedefi 939 milyon olarak gerçekleştirdik. Tahakkuk tahsilat oranı bizim açımızdan çok önemli. Geçen yıl da ciddi bir tahakkuk artışı sağlandı Diyarbakır'da. Biz vergi başkanlıkları arasında bu konuda ikinci sıradayız.” dedi.

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır ve müdür yardımcıları, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yenişehir ilçesindeki Kahvaltıcı Mustafa’da düzenlenen toplantıda konuşan Özbakır, Diyarbakır’ın vergi konusunda çok hassas olduğunu dile getirdi. Diyarbakır’da mükelleflerin vergi konusunda çok hassas davrandıklarına şehit olduğunu anlatan Özbakır, “Bazıları Diyarbakır’da vergi ödenmiyor gibi yalan yanlış şeyler yayabiliyorlar. Ancak yıllardır Diyarbakır’dayım ve buna şahidim, buradaki mükellef vergiyi çok önemsiyor ve aksatmıyor.” diye konuştu.

Bir ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli finans kaynaklarından birisinin vergi olduğunu anlatan Özbakır, “Vergi gelirleri bir ülkenin en gerçekçi kaynaklarıdır. Bu sebeple vergi gelirleri ile ülkenin giderleri finanse edilmesi o ülke açısından son derece önemlidir. Biz de buna dikkat çekmek açısından her yıl şubat ayının son haftasında Vergi Haftası olarak bir takım faaliyetlerde bulunuyoruz. 24 Şubat'a Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmakla Vergi Haftasına başladık. Törende Sayın Valimizi ziyaret etti arkadaşlarımız. Ekonomi açısında ön planda olan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Ticaret odası ve esnaf sanatkârlar odasını ziyaret ediyoruz.” şeklinde bilgi verdi.

Kurumlarında çalışanlarının mesailerinin kesilmesinden dolayı hafta sonu çalışmadıkları için denetimlerde küçük bir düşüş olduğunu kaydeden Özbakır, şunları söyledi: “Ancak hafta için çok özverili çalışıyoruz. Öncelikle vergi mükellefi dışında olanları tespit ediyoruz. Bizim için bu çok önemli. Özverili çalışmalarından dolayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü geçen yıl bize verilen hedefi gerçekleştirdik, Türkiye ikincisi olduk. Bize 833 milyon hedef verildi. Biz bu hedefi 939 milyon olarak gerçekleştirdik. Tahakkuk tahsilat oranı bizim açımızdan çok önemli. Geçen yılda ciddi bir tahakkuk artışı sağlandı Diyarbakır'da. Biz vergi başkanlıkları arasında bu konuda 2. sıradayız. Geçen yıl ticari dönem tahsilatımız 833 milyon, tahakkuk ise 1 milyar 133 milyondur. Geçen yıl başarılı bir dönem geçirdik. Bize verilen hedefleri hemen hemen hepsini gerçekleştirdik. Türkiye'de genelde Diyarbakır bu konuda başarılıdır.”

Özbakır, Diyarbakır’da çocuklara yönelik çalışmaları da olduğunu belirterek, “Çocuklarımızla ilgili bir takım çalışmalarımız olacak. Çocuklarımıza bir ülkede verginin önemini anlatmak açısından okullarımızda seminer vereceğiz. Bu hususta görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız var. Her yıl biz bunu geleneksel hale getirdik. Bir köyde okulumuzun tadilatını yapıyoruz. Bu okulda ihtiyaçlar neyse yapıyoruz. Bu yıl da bir köy okulumuzu seçtik.” dedi. CİHAN

Yorumlar