Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'ne yoğun ilgi

Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, bu yıl ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına ‘merhaba’ diyecek. Tercih kılavuzundaki yerini alan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, adaylarından yoğun ilgi görüyor....

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'ne yoğun ilgi

Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, bu yıl ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına ‘merhaba’ diyecek. Tercih kılavuzundaki yerini alan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, adaylarından yoğun ilgi görüyor.

Tercih döneminin başlamasıyla gerek Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’ni tercih etmek isteyen gerekse, tercihler konusunda danışmanlık isteyenler üniversiteye gelerek yardım alıyor. Üniversitenin uzman danışmanlardan oluşturduğu ekibi, gelen üniversite adaylarına her konuda yardımcı oluyor. Danışmanlar, öğrencilerin kafalarındaki soru işaretlerini gideriyor. Diyarbakır’da dışındaki öğrenciler de unutulmadı. Üniversite, diğer illere de danışmanlık desteği için öğretim görevlilerini gönderdi. Öğretim görevlileri, bu illerde doğru ve sağlıklı bir tercih için öğrencilere yardımcı oluyor. Ülkenin her yerinden telefonla arayanlara da danışmanlık hizmeti veriliyor. Bunun dışında sosyal medya hesaplarından da üniversite adayları sürekli bilgilendiriliyor. Aileleriyle birlikte Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’ne gelen öğrencileri, Diyarbakır’da böyle bir üniversitenin kurulmasının sevindirici olduğunu dile getirdiler. Ebeveynler de çocuklarının yanlarında imkanı buldukları için mutlu olduklarını kaydetti.

"BAŞARILI VE MUTLU OLABİLECEĞİNİZ BİR BÖLÜM SEÇİN"

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, tercih sürecinde kafa karışıklığı yaşayan öğrencilere, “Öncelikle mutlu olabileceğiniz ve başarı elde edebileceğiniz mesleklerin listesini yapın.” tavsiyesinde bulundu. Öğrencinin başarısı, bilgisi ve kendisini tanımasının tercihlerinde çok önemli bir ölçüt olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, “Birçok anne ve baba kendi idealindeki mesleği çocuğunda görmek istiyor. Öğrenci, anne ve babasının isteğine uygun değil, yetenekleri ve kişisel gelişimi doğrultusunda tercih yapmalı. Aksi halde ömrünün sonuna kadar mutlu ve başarılı olamayacağı bir mesleği seçmek durumunda kalabilir.” Uyarısında bulundu.

ÖĞRENCİLERİN YARISINDAN FAZLASINA BURS İMKANI

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, 100 yabancı toplam 360 öğrenciyle 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde başlayacak. Öğrencilerin yüzde 50’sinden fazlası yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25 oranlarındaki burs imkanı sağlanıyor. Öğrencilere ayrıca, YGS-LYS sınavlarında derece yapanlara ‘Başarı Bursu’, üniversiteyi sanat, kültür ve spor alanında başarıyla temsil edeceklere ‘Sanat Kültür Spor Bursu’ ve öğrenim süresince üstün başarı gösterenlere ‘Burs Plus’ adı altında farklı burs imkanlarından yararlandırılacak.

Türkçe eğitim verecek Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, İngilizce ve Kürtçe (Kurmanci, Zazaki, Sorani) dil eğitimini veriyor. Dileyen öğrenciler İngilizce hazırlığı Amerika’da North American Üniversitesi’nde okuyabilir. Ayrıca Irak'taki Salahaddin Üniversitesi ve Ishık Üniversitesi ile de ortak işbirliği protokolü imzalanarak öğrencilere hem dil öğrenme hem de alanlarında kendilerini geliştirme imkanı sunuyor.

CİHAN

Yorumlar