Diyarbakır Özel Nil Koleji'nde 'Zenginleştirmiş Eğitim Modeli' uygulanıyor

Türkiye'de geleceğin eğitim modeli olarak kabul edilen 'zenginleştirilmiş eğitim modeli' Diyarbakır'da ilk kez Özel Nil Koleji'nde verilmeye başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Özel Nil Koleji'nde 'Zenginleştirmiş Eğitim Modeli' uygulanıyor

Türkiye'de geleceğin eğitim modeli olarak kabul edilen 'zenginleştirilmiş eğitim modeli' Diyarbakır'da ilk kez Özel Nil Koleji'nde verilmeye başlandı. Görsel algı ve üretkenlik özelliğine sahip model dünyanın en gelişmiş ülkelerinden Japonya ve Finlandiya'nın yanı sıra birçok Avrupa ülkesinde uygulanıyor.

Özel Nil Koleji Müdürü Ali Pehlivan, çocukların yetenek ve öğrenme tarzlarını daha erken yaşlarda tespit ederek topluma faydalı bireylerin yetiştirilmesi amaçladıklarını söyledi. Öğrencilerin bu projenin kendilerini ifade etme ve yeteneklerini geliştirme bağlamında çok önemli katkı sağlayacağını belirten Pehlivan, "Bu nitelikte yapılacak her türlü çalışma öğrencilerin öğrenme algılarını daha nitelikli şekilde ortaya çıkaracak, geliştirecek ve öğrencilerimizi daha iyi anlama yönünde motive edeceğini düşünüyorum." dedi.

Geleceğin eğitim modeli olarak kabul edilen programın düşünce becerileri, görsel algı ve üretkenlik dersleri vermeyi amaçladığını belirten Pehlivan, "Diyarbakır’da bir ilk olma özelliğini taşıyan proje yıl sonuna kadar 180 saat ders verilecek. Diyarbakır Özel Nil Koleji öğrencilerin başarısı için yeni bir uygulamaya gittik. Okul bünyesinde Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli (ZEP) uygulanmaya başladık. Bu yıl Diyarbakır'da ilk kez uygulamaya giren ve pek çok velinin merakla beklediği geleceğin eğitim modeli olarak tanıtılan proje büyük önem taşıyor. 1. ve 2. sınıflarda başlanacak bu proje yıl sonuna kadar 180 saat ders verilecek. Japonya, Finlandiya ve Avrupa Birliği ülkeleri gibi gelişmiş ülkelerde uygulanan proje öğrencilere önemli kazanımlar sağlıyor." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar