Diyarbakır Kitap Fuarı'nda tatil kitaplarına büyük ilgi

Zambak Yayın Grubu, yaz tatil setlerini Diyarbakır kitap fuarında öğrencilerin beğenilerine sundu. Bu yıl beşincisi gerçekleşen fuara 125 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Fuarın ziyaretçisi okurlar, 25 Mayıs tarihine kadar geniş...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Kitap Fuarı'nda tatil kitaplarına büyük ilgi

Zambak Yayın Grubu, yaz tatil setlerini Diyarbakır kitap fuarında öğrencilerin beğenilerine sundu. Bu yıl beşincisi gerçekleşen fuara 125 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Fuarın ziyaretçisi okurlar, 25 Mayıs tarihine kadar geniş bir konu yelpazesi içinde düzenlenecek konferans, söyleşi, panel ve şiir dinletisi gibi 60 kültür etkinliği ile imza gününde 300 yazarla bir araya gelecekler. Fuara giriş ücretsiz.

Zambak Yayın Grubu bölge Pazarlama Müdürü Aytekin Çolak, zengin kitap içeriğine sahip fuarın yaz tatili öncesine denk geldiğine dikkat çekti. Öğrencilere bu fırsatı değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Çolak, "Öğrenciler, yorucu bir yılın sonunda tatile girecekler. Uzun bir yaz tatili onları bekliyor. Elbette dinlenecek, eğlenecek, arkadaşları ve ailesi ile güzel vakit geçirecekler. Dinlenme ve eğlenmelerinin yanında bilgilerini de sürekli canlı tutmak durumundalar." dedi. Anne ve babalara da seslenen Çolak, şunları söyledi:

"Tatilde çocuklarımız; akrabalarını ziyaret etmeli, pikniğe ve gezmeye gitmeli, ders çalışmalı, arkadaşlarıyla doyasıya oynamalı, kitap okumalı ve ailesiyle bolca vakit geçirmelidir. Bunların hepsi sosyal bir birey olan yavrularımızın ihtiyaçlarındandır. Sıcak yaz günlerinde çocuklarımız için en önemli ihtiyaçlardan birisi de onları eğlendirecek, hoş vakit geçirmelerini sağlayacak bir tatil kitabıdır. Araştırmalar, tatil kitaplarının öğrenme kayıplarını azalttığını göstermiştir. Tatil zamanlarının öğrencilerin gelişiminde olumlu bir etkisi olması gerekir. Bu durumda öğrenciyi eğlendirerek eğitmek esas alınmalıdır. Yaz tatilini hep eğlenerek geçirmek isteyen öğrencilerin bu eğilimleri karşısında velilerimizin yaklaşımı öğrencilere kızarak ya da baskı uygulayarak onları kırmak olmamalıdır. Çünkü velilerin baskısı öğrencide kendine güven kaybına ve ders çalışmada isteksizliğe neden olabilir."

CİHAN

Yorumlar