Diyanet'ten Özgecan'ın babasına ''iyilik'' ödülü

Türkiye Diyanet Vakfınca bu yıl ilk kez dağıtılacak '' İyilik Ödülleri'' kapsamında Özgecan'ın babasına ödül verecek.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet'ten Özgecan'ın babasına ''iyilik'' ödülü

Türkiye Diyanet Vakfınca bu sene ilk defa dağıtılacak ''Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri'' kapsamında, Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'a da ödül verilecek.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi'nde, 40. sene etkinlikleri çerçevesinde bu sene ilk defa düzenlenecek ''Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri'' ile alakalı basın toplantısı gerçekleştirdi.

"O GÜZEL BABANIN SÖZLERİ ASLA UNUTULMAYACAK"

Görmez: Onun şu sözleri hiç bir süre kulaklarımızdan noksan olmayacaktır. 'Devletimiz zeval görmesin. Milletimiz necip, güzel bir millet. Güzel gönüllü kişiler var. Ben evvela kendim için şunu söyleyeyim, ben günahkarların günahkarı, fakirlerin fakiri, acizlerin acizi bir garibim. Rabbim hususi yaratmış, güzel yaratmış, fazla aşırı sevdi, sevgili kızımı yanına aldı. Bu memlekette bundan böyle ikilik olmasın. Bu vahim vakayı oluşturan şahıslara da zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da destekçi olsun.' Şimdi hayatının bu en zor döneminde bir Anadolu irfan mektebinin yetiştirdiği bu bilge şahsiyetin, iyilik hesabına yeryüzüne yaydığı bu sözleri gerçekte dünyada herhangi bir ödülün karşılığı olabileceğini düşünmüyorum. Rabbimden niyazım, o en kocaman ödülünü sevgili kızıyla cennetinde alacaktır.'' dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar