Diyanet: Taşıyıcı annelik İslam'a uygun değil

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, taşıyıcı anneliğin İslam dini açısından uygun olmadığını ve zina unsurları taşıdığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet: Taşıyıcı annelik İslam'a uygun değil

Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait, 'Fetva mercii' şekilde işlev gören, 'Dini Soruları Cevaplandırma Platformu'na, 'Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak caiz midir?' sorusu yöneltildi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, bu konu hakkında 5 Ocak 2012 tarihinde hanım yada baydaki bir yanlış nedeniyle, 'Tabii ilişkiyle gebeliğin gerçekleşmesinin olasıdır olmadığı' durumlarla ilgili karar verdiğini hatırlattı.

"TÜP BEBEĞE BAŞVURMAKTA BİR SAKINCA YOKTUR"

Bu kararda, "Döllendirilecek yumurta ve sperm, her ikisinin de nikahlı eşlere ilişkin olması, yani bunlardan herhangi birisi yabancıya ilişkin olmaması; Döllenmiş bulunan yumurta, öteki bir kadının rahminde değil de yumurtanın sahibi bulunan eşin rahminde gelişmesi; Bu işlemin, lazım anne, babanın; lazım doğacak çocuğun maddi, ruhi ve akli sağlığı üstünde menfi bir etkisinin olmayacağı tıbben sabit olmak şartıyla tüp bebek yöntemine başvurmakta bir sakınca yoktur" denildiği söylendi.

"NİKAH YOKSA ZİNA UNSURLARI TAŞIR"

Bu konu hakkında verilen fetvanın sonunda, şu ifadeler yer aldı: "Fiilen nikahlı olmayan bireyler içinde başlayıp sonuçlanmayan tüp bebek uygulaması, insanlık duygularını rencide etmesi ve zina unsurlarını taşıması itibarı ile caiz değildir."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar