DİTİB Federal Gençlik Birliği kuruldu

Almanya’da 800’ün üzerinde derneğiyle en büyük Türk STK’sı olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Federal Gençlik Birliği’ni kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
DİTİB Federal Gençlik Birliği kuruldu

Almanya’da 800’ün üzerinde derneğiyle en büyük Türk STK’sı olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Federal Gençlik Birliği’ni kuruldu. Birlik, DİTİB’e bağlı 15 Eyalet Gençlik Birlikleri’nin delegelerinin bir araya gelmesi sonucunda kuruldu.

Eyalet Gençlik Birlikleri, böylece federal çapta ilk adımı atmış oldu. DİTİB Federal Gençlik Birliği, Almanya’nın en büyük Müslüman Gençlik Birliği sıfatıyla federal çapta 800’ü aşan cami ve 100 farklı dernekte örgütlenmiş gençlerin sesi olmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bir basın bildirisi yayınlayan DİTİB Basın Merkezi, “DİTİB Federal Gençlik Birliği‘nin hedefi, çocukların, gençlerin ve genç yetişkinlerin özellikle eğitim ve öğretim başta olmak üzere topluma katılımını, karar mekanizmalarında etkili olmalarını ve sorumluluk üstlenmelerini sağlamak olarak belirlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Birliğin hedefleri arasında çoğulcu toplumda gençlerin hak ettikleri yeri edinebilmesi için organize olmalarını teşvik etmek, gençleri ve örgütlenmelerini desteklemek geliyor.
CİHAN

Yorumlar