DİTİB Backnang Derneği’nde görev değişimi

Stuttgart Din Hizmetleri Ataşeliği bölgesinde DİTİB’e bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren DİTİB Backnang Eyüp Sultan Camii Derneği, 17.

Google Haberlere Abone ol
DİTİB Backnang Derneği’nde görev değişimi

Stuttgart Din Hizmetleri Ataşeliği bölgesinde DİTİB’e bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren DİTİB Backnang Eyüp Sultan Camii Derneği, 17. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kongrede ilk önce üye tespiti yapıldı daha sonra ise Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na DİTİB Württemberg Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı İsmet Harbi, yardımcılıklarına Mustafa Dik ve Metin Kazan seçilmesinin ardından kongre gündemine geçildi.

DİTİB Stuttgart-Feuerbach Camii Din Görevlisi Necati Akkaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından DİTİB Württemberg Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı İsmet Harbi, ilk sözü mevcut başkan Ethem Uğur’a verdi. Uğur, geçen dönemle ilgili olarak faaliyet ve mali raporların sunumunu yaptıktan sonra, başkan olarak değil de yönetim kurulunun içinde bir görevle hizmete devam edeceğini belirtti. Selamlama konuşmasının ardından divan başkanı eski yönetimin aklanması konusunu üyelerin oylamasına sundu.

Eski yönetim oybirliğiyle aklandıktan sonra seçime geçildi. Geçen yıl DİTİB’in yeni tüzüğünü kabul eden DİTİB Backnang Eyüp Sultan Camii Derneği’nin kongresinde yeni tüzüğe göre bayanlar da seçime katıldı. Tek liste halinde çıkılan seçimde Zülfikar Çalhanoğlu ve ekibine dernek üyeleri güvenoyu verdi. Buna göre yeni DİTİB Backnang Eyüp Sultan Camii Derneği, Zülfikar Çalhanoğlu (Başkan), Oktay Aydınoğlu, Harun Azak, Serkan Demirok, Hasan Gül, Ethem Uğur, Kadınlar Kolu adına Öznur Altay, Gençlik Kolu adına Hacı Bayram Demir, Veliler Birliği adına Muhdat Ekinci ve Mehmet Akif Ataman şeklinde oluştu.

Seçimin ardından genel kurul sonunda kuruluşundan bu güne kadar DİTİB Backnang Eyüp Sultan Camii Derneği’nde görev yapmış olan eski başkanlar Osman Gülseren, Mustafa Dik ve İbrahim Dilber’e DİTİB Württemberg Eyalet Birliği adına İsmet Harbi birer plaket verdi. Genel kurul sonrası söz alan din görevlisi Necati Akkaya ise 4 ay sonra Türkiye’ye gideceğini belirterek cemaat ile vedalaştı. CİHAN

Yorumlar