DİSK eski Genel Sekreteri Ertürk için anma töreni

Hayatını kaybeden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) eski Genel Sekreteri Memet Ertürk için DİSK Genel Merkezi önünde anma töreni yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
DİSK eski Genel Sekreteri Ertürk için anma töreni

Hayatını kaybeden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) eski Genel Sekreteri Memet Ertürk için DİSK Genel Merkezi önünde anma töreni yapıldı.

Geçtiğimiz cuma hayatını kaybeden Memet Ertürk'ün cenazesi, Şişli'deki DİSK Genel Merkezi binası önüne getirilerek anma töreni düzenlendi. Törene eşi Şengül, kızı Zeynep ve Artı 1 Televizyonu İdare Kurulu Başkanı olan oğlu Altan Ertürk'ün yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve sendika üyeleri katıldı.

Törende konuşan oğlu Altan, "Yetmişlerdeki birçok eylemde, harekette, birçok mücadelede gerek işçi sınıfı sendikal hareketinde, gerekse demokrasi mücadelesinde birçok eylemde yoldaşlarıyla, dostlarıyla beraber birlikte hareket etti. İşçi sınıfının sendikal hareketin sevgili ağabeyi, sevgili başkanıydı. 1980 darbesinden sonra ise Fransa'da bu mücadeleyi sürdürdü. Bizlere düşen ailesi olarak, oğlu olarak, çocukları olarak ondan aldığımız ilkeleri, hayat anlayışını, yaşam ilkelerini ona yakışır bir şekilde sürdürmek." dedi.

Kani Beko ise, "Ben başta ailesinin, DİSK ailesinin başı sağ olsun diyorum. Bugün kendisini aramızdan uğurlayacağız ama yürüyüşlerde, mitinglerde hep onunla beraber olacağız. Onun ruhunu mutlaka yaşatacağız. Zaten direnişlerde, yürüyüşlerde, grevlerde onun vermiş olduğu o mücadeleyi yaşatmaya çalıştık bundan sonrada yaşatmak için konfederasyon olarak gücümüzün yettiği oranda, elimizden gelen her türlü mücadeleyi ortaya koyacağımıza her kesin inanmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Tören sonrası Memet Ertürk'ün cenazesi Şişli Camii'ne kadar omuzlarda taşındı. Ertürk'ün cenazesi ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardında zincirli kuyu mezarlığına defnedilecek.

Mehmet Ertürk, 12 Eylül darbesi sonrasında Fransa'ya yerleşmişti. Son 2 yıldır kanser tedavisi gören Ertürk geçtiğimiz Cuma günü Paris'te yaşamını yitirmişti.
CİHAN

Yorumlar