DİSK Başkanı Beko: Yasağa karşı yarın Taksim’deyiz

DİSK Başkanı Kani Beko, yarın başta Taksim olmak üzere binlerce kişiyle alanlarda olacaklarını söyledi. Beko, “DİSK, KESK, TMMOB’nin düzenlediği 60’ın üzerinde kurumun katılacağı 1 Mayıs 2014’de Taksim kutlamaları, hükümetin...

Google Haberlere Abone ol
DİSK Başkanı Beko: Yasağa karşı yarın Taksim’deyiz

DİSK Başkanı Kani Beko, yarın başta Taksim olmak üzere binlerce kişiyle alanlarda olacaklarını söyledi. Beko, “DİSK, KESK, TMMOB’nin düzenlediği 60’ın üzerinde kurumun katılacağı 1 Mayıs 2014’de Taksim kutlamaları, hükümetin çelişkili, akıldışı ve hukuk dışı yasağı ile engellenmek isteniyor. Taksim başta olmak üzere alanlarda yan yana omuz omuza birlikte kutlayacağı bir gün olması dileğiyle, Türkiye işçi sınıfının ve dünya emek hareketinin birlik dayanışma günü kutlu olsun.” dedi.

İstanbul Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, Taksim'deki olası kutlamalarda terör örgütleri ve uzantısı grupların güvenlik görevlilerine karşı şiddete başvuracaklarına dair istihbarat birimlerinde bilgiler olduğunu belirterek, Taksim Meydanı’nın kutlama alanı olarak verilme imkanının kalmadığını açıklamıştı. Bunun üzerine Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye Tabipler Birliği (TTB) DİSK Genel Merkezi’nde ortak bir basın toplantısı düzenledi. Sendikalar adına konuşan DİSK Başkanı Kani Beko’nun basın açıklaması devam ediyor. (Sürecek)

CİHAN

Yorumlar