Dışişleri Bakanlığı'na siyah çelenk bırakıp, ağızlarını bağladılar

Türkiye Kamu-Sen üyeleri Musul’da kaçırılan elçilik görevlilerinin geçen süre zarfında hala kurtarılamamasını Dışişleri Bakanlığı önünde protesto etti. Konuşma yasağına tepki gösteren eylemciler, bakanlık duvarına siyah çelenk...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanlığı'na siyah çelenk bırakıp, ağızlarını bağladılar

Türkiye Kamu-Sen üyeleri Musul’da kaçırılan elçilik görevlilerinin geçen süre zarfında hala kurtarılamamasını Dışişleri Bakanlığı önünde protesto etti. Konuşma yasağına tepki gösteren eylemciler, bakanlık duvarına siyah çelenk bıraktı, ağızlarını siyah kurdele ile bağladı.

    37 gün önce Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri tarafından Musul’da kaçırılan elçilik görevlileri için Dışişleri Bakanlığı önünde öğle vakti eylem yapıldı. ‘Devletin memuru rehine oldu bu utanç size yeter, Acizliğinizin bedelini kamu görevlileri ödüyor, Her geçen gün Türkiye, rehineler yüzenden itibar kaybediyor’ dövizlerini taşıyan grup, yayın yasağına dikkat çekmek için ağızlarına siyah kurdele bağladı.

    Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatı Sekreteri Fahrettin Yokuş ise basın açıklamasını konuşmak yerine açıklamayı kâğıda yazarak yaptı. Kağıttaki açıklamada şunlar yer aldı: "Değerli basın mensupları bildiğiniz gibi 49 elçilik görevlimizle ilgili konuşma yasağı var. Konuşmayın diyorlar. 49 devlet görevlisi IŞİD denilen katillerin elinde. 37 gün olmuş hükümet görevlilerini kaderi ile baş başa bıraktı. Türkiye itibar kaybediyor. IŞİD terör örgütüne gücü yetmiyor mu yoksa, IŞİD ile hükümet dayanışma içinde mi? IŞID örgütüdür demeyenleri kınıyoruz. Türkmenler kan ağlıyor neredesin? 49 devlet görevlisi nerede, ölü mü diri mi? Cevap ver. Susma, susturma. Dışişleri Bakanı neredesin, hangi âlemde keyif çatmaktasın? Hani büyük ülkeydik. 37 gün uyuyan yöneticilerin başında olduğu bir ülkeye büyük ülke denir. Yazıklar olsun size, sizin gibi devlet görevlilerine. İstifa etmek gibi bir erdemliği ömrünüzde bir defa gösterin Davutoğlu Efendi. Değerli basın mensupları suskunluğumuz korkumuzdan değil. Sorumsuz yöneticileri belki bu yolla sorumluluk hissettirebilmek içindir."

    Açıklamanın ardından eylemciler daha sonra üzerinde, ’Musul’da 49 konsolosluk görevlimizi kaderine terk edenleri kınıyor ve istifaya davet ediyoruz.’ yazılı siyah çelengi Dışişleri Bakanlığı giriş duvarına bıraktı.

    Çevik kuvvet ekipleri de, eylem sırasında bakanlık önünde hazır bekletildi. CİHAN

Yorumlar