Dini temsilcilerden 'geçmiş olsun' ziyareti

Mersin Ortodoks Kilisesi ve Katolik Kilisesi ruhani liderleri Vali Çakacak'a "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Dini temsilcilerden 'geçmiş olsun' ziyareti
Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur ile Mersin Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roberto Ferrari, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi dolayısıyla Vali Özdemir Çakacak'a "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Teymur ve Ferrari Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Çakacak, ziyarette yaptığı konuşmada, Mersinlilerin 15 Temmuz akşamından bu yana gerçekleştirilen demokrasi nöbetleriyle milli iradeye sahip çıktığını belirtti.

Cumhuriyet Alanı'nı tıklım tıklım dolduran Mersinlilerin Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de olduğu gibi bugün de dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin hep birlikte tek yürek olarak birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilediklerini ifade eden Çakacak, Mersinlilerin farklı kültür ve inançları bir zenginlik olarak benimsediğini ve hiçbir gücün bu birlik ve beraberlik duygularının üzerine çıkamayacağını kaydetti.

Ferrari ve Teymur ise şahısları ve cemaatleri adına Türk milletine ve Mersinlilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, Mersin Ortodoks ve Katolik kiliseleri cemaatlerinin birlik ve beraberliğin sonsuza kadar devam etmesi için sürekli dua ettiklerini söyledi.

Yorumlar