Dinar'da Hıdırellez coşkusu

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. İlçeden ve civar köylerden çok sayıda vatandaş Suçıkan mevkiinde piknik yapmak için bir araya geldi. Etkinlikler kapsamında...

Google Haberlere Abone ol
Dinar'da Hıdırellez coşkusu

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. İlçeden ve civar köylerden çok sayıda vatandaş Suçıkan mevkiinde piknik yapmak için bir araya geldi.

Etkinlikler kapsamında Dinar Belediyesi tarafından tüm vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi. Suçıkan Park Tesisleri'nde Dinar Belediyesi Bayanlar Meclisi tarafından yardıma muhtaç öğrenciler yararına kermes düzenlendi. Belediye Başkanı Saffet Acar’ın eşi, Bayanlar Meclisi Başkanı Günsel Acar, Hıdrellez'deki kermes satışlarında yüksek bir gelir elde edildiğinin altını çizerek, etkinlikte kendilerine maddi manevi yardım edenlere teşekkür etti. Günsel Acar, elde edilen gelirlerin beş yıldır olduğu gibi yardıma muhtaç öğrencilere gideceğini ifade etti.

Etkinlikle çeşitli animasyon gösterileri ve yarışmalar düzenlendi. Yarışmada kazanlara Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından kol saati hediye edildi. Fatih Ortaokulu Halk Oyunları ekibi tarafından da dinar yöresine ait halk oyunları sergilendi.

TRT Sanatçıları Nuri Esentürk ve Tuğba Ger tarafından, yöresel ve Anadolu ezgileri ve türküler seslendirildi. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın ev sahipliğini yaptığı konsere İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yapar, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Hakan Uyan ve vatandaş katıldı. Coşkulu geçen konser sonrasında Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından sanatçılara plaket takdim edildi.

CİHAN

Yorumlar