Dilekçeleri alınmayan köy halkı valiliğe akın etti

Muş merkeze bağlı Yücetepe köy sakinleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün dilekçelerini almadığı gerekçesiyle valiliğe akın etti.

Google Haberlere Abone ol
Dilekçeleri alınmayan köy halkı valiliğe akın etti

Muş merkeze bağlı Yücetepe köy sakinleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün dilekçelerini almadığı gerekçesiyle valiliğe akın etti. Köy sakinleri yeniden zarar tespit çalışmalarının yapılması için 192 dilekçe ile başvuruda bulundu.

Köylüler, 18 Eylül 2013 tarihinde kent merkezine bağlı merkez üssü Tüten köyünde meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremde evleri ve ahırlarının hasar gördüğünü İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin gerekli incelemeleri yapmayarak mağdur durumda olduklarını iddia etti. Yeniden hasar tespit çalışmalarının yapılmasını istediklerini ifade eden Yücetepe Köyü Muhtarı Seyit Güntay, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün dilekçelerini almadığını ve bu nedenle Valiliğe geldiklerini ifade etti. Güntay, “Yazılan dilekçeleri İl Afet Müdürlüğü almıyor. Bu dilekçelerin alınmamasının sebebi nedir? Şimdi dilekçeleri Valiliğe getirdik. Evrak kayıttan geçireceğiz. Biz hasarımız için tespit istemiştik. Ancak tespitler yapılmadı. Şimdi de 200 köylüyle gelip dilekçelerimizi veriyoruz. Bizler mağduruz. Kimisinin evi, kimisinin ahırı yaşanan depremde hasarlandı. Hasarların tespitini istiyoruz” dedi.

Köy sakinleri ise İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün dilekçelerini almamasına tepki göstererek “Evlerimizde, ahırlarımızda hasar var. Köye gelen ekipler sadece bir kısma bakıp sadece onlara yardım yapıldı. Biz mağduruz. Hakkımızı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden verilen bilgilere göre, 27.09.2013 tarihinde 245 haneli Yücetepe köyünde 150 konuta bakıldı ve itiraz eden sayısı ise 19 olarak belirlendi. Toplam 169 konut incelendi. 9 ağır hasarlı, 85 az hasarlı ve toplamda ise 94 konutta hasar konutu tespit edildi. Tespit edilen konut sahiplerine maddi yardımlar yapıldı. CİHAN

Yorumlar