DİGİAD’dan ticari hamle girişimi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) şehir genelinde yeni bir ticari hamle başlattı. Derneğin yönetim kurulu ve üyeleri, Diyarbakır’da üretim yapan firmalara...

Google Haberlere Abone ol
DİGİAD’dan ticari hamle girişimi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) şehir genelinde yeni bir ticari hamle başlattı. Derneğin yönetim kurulu ve üyeleri, Diyarbakır’da üretim yapan firmalara ziyaretler gerçekleştirmeye başladı. Ülke geneline yayılması hedeflenen ziyaretlerle TUSKON üyesi işadamlarının birbirleriyle tanışması ve ticari faaliyetlerde bulunması amaçlanıyor.

DİGİAD ticari hamlesi Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunun firmaların ziyaretiyle başladı. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren üye işadamlarının firmalarını ziyaret eden dernek yönetimi, ziyaretlerin düzenli olarak devam edeceğini ve Türkiye geneline yayılacağını açıkladı. DİGİAD Başkanı Alaaddin Korkutata, Diyarbakır’da firmaların tanıtımının önemli olduğunu belirterek, işadamlarının birbirini tanıması ve ticari faaliyetlere bulunmasının da ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan otomotiv sektörü ve mermercilik alanında faaliyetlerini sürdüren BSD AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Başdaş’ı ziyaret ettiklerini anlatan Korkutata, her şeye rağmen üretime devam eden işadamlarını kutladıklarını kaydetti. DİGİAD Başkanı Alaaddin Korkutata, dernek olarak farklı zaman ve mekânlarda yaptıkları görüşmelerle üyelerin birbirine tanımalarını sağlamaya çalıştıklarını anlattı. Korkutata, “Üyelerimiz arasında sadece tanışmaya değil kardeşlik duygusu içerisinde paylaşmayı, birlik ve beraberlik içerisinde ikili ilişkilerin üst düzeye çıkartarak ekonomik anlamda da büyümelerini arzuluyoruz” dedi.

Organize sanayi bölgesinin problemlerine de değinen Korkutata, “Açıkçası şu anda gelen yatırımcıya yer vermekte zorlanıyoruz. Organize Sanayi problemlerini çözmediğimiz takdirde yatırımı sağlıklı yürütemeyiz.” diye konuştu.

Otomotiv sektörü ve mermere faaliyetlerini sürdürmekte olan BSD AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Başdaş ise yakın tarihe kadar ülkenin birkaç iline otomotiv yedek parça satışı yaptıklarını söyledi. Artırdıkları kapasiteyle Türkiye’nin tüm illerine sattıklarını ifade eden Başdaş, ürün yetiştirmekte zorlandıklarını anlatı. Başdaş, “Aynı zamanda Çin’e yapılan mermer ihracatımız devam ediyor. Altıncı bölge kapsamındaki teşviklere müracaat ettik ancak; aşırı resmi formalitelerden dolayı teşvikten vazgeçip, kendi imkanlarıyla ticari faaliyetlerini arttırdık.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar