Didacta Eğitim Fuarı Stuttgart’ta başladı

Almanya’nın ve Avrupa’nın en büyük eğitim fuarı Didacta bu yıl Stuttgart’ta başladı.

Google Haberlere Abone ol
Didacta Eğitim Fuarı Stuttgart’ta başladı

Almanya’nın ve Avrupa’nın en büyük eğitim fuarı Didacta bu yıl Stuttgart’ta başladı. Stuttgart Uluslararası Fuar Merkezi’nde 5 gün boyunca devam edecek fuarda okul malzemeleri, öğrenim ürünleri, ses ve video sistemleri, iletişim sistemleri, çocuk yuvaları için ürünler, oyuncak, spor malzemeleri ve laboratuvar ürünleri sergilenecek.

Açılışı Eyalet Kültür Bakanı Andreas Stoch , Federal Eğitim ve Araştırma Müsteşarı Stefan Müller ve Stuttgart Belediye Başkanı Fritz Kuhn tarafından yapılan fuara bu yıl 900 firma, kurum ve kuruluş katılıyor. Fuar kapsamında konferans, seminer ve paneller düzenlenecek. 2011 yılındaki fuara 75 bin ziyaretçi ile rekor kırmıştı.

Fuar yetkilileri bu seneki ziyaretçi hedefini100 binin üzerinde tutuyor. Bir araştırmaya göre fuara ziyaretçilerin yüzde 85’i yatırım ve satın alma motivasyonuna sahip. Didacta,bir iletişim platformu özelliği de taşıyor. her yaştan öğrenci, öğretmen ve eğitimci konferanslarda ve meslek içi eğitim kongrelerinde buluşuyor. Eğitim sorunlarına çözüm üreten ve yeni fikir ve materyallerin sunulduğu fuar, cumartesi günü sona erecek.

ÖZEL BİL KOLEJİ DİDACTA FUARI’NDA

Başarılı eğitim faaliyetleriyle tanınan BİL Koleji de bu yıl ilk defa Didacta Eğitim Fuarı’na katıldı. 16 metrekarelik geniş bir stantla fuarda yer alan koleje ziyaretçiler ve eğitimciler yoğun ilgi gösterdi. BİL standında okulun öğretmenlerinin ve zaman zaman müdürlerin bulunması ve ilk ağızdan okulla ilgili bilgi vermeleri de büyük takdir topladı.

BİL standında okul tanıtımının yanı sıra okulun öğrencileri yeni buluşlara teşvik için eyalet genelinde planladığı Genial Projesi de tanıtıldı. Halle 4 C4.1’de bulunan BİL Koleji’nin standı Cumartesi gününe kadar 09.00-18.00 arası ziyaret edilebiliyor. CİHAN

Yorumlar